Тази година преобладаващата част от българите ще отбележат Великден значително

...
Тази година преобладаващата част от българите ще отбележат Великден значително
Коментари Харесай

400 лв. на човек струва Великден

Тази година преобладаващата част от българите ще отбележат Великден доста по-скромно поради високата инфлация.

 

Над 70% от хората у нас ще се лимитират или ще изключат пътуванията и визитите в заведения за хранене и ще си останат вкъщи. Други години хората всеобщо пътуваха при родственици, другари в страната или чужбина, само че в този момент това наслаждение могат да си разрешат едвам към 15-тина % от популацията у нас.

 

Минимален е и броят на хората, планиращи екскурзия зад граница, а към атрактивни дестинации ще се насочат единствено най-платежоспособните.

Груби калкулации сочат, че на калпак разходът е към 400 лева за храна, пътувания и почивки за четирите празнични дни. За съвсем 90% от българите, това ще е оптималният бюджет, който могат да си разрешат. Масовият консуматор обаче ще се опита да ограничи всички разходи до 200 лева, което е прекомерно скромна сума на фона на безпардонните цени на пазара.

 

Близо 69% от хората ще лимитират покупките си до наличието на великденската софра, освен това без каквито и да било капризи. Затягането на колана се усеща във всички браншове – хората фрапантно са понижили потреблението.

 

Експерти показват, че всички тези, които желаят да създадат същите великденски покупки, както през предходната година, в този момент ще би трябвало да отделят с 30% по-голяма сума за задачата.

Заради фрапантното повишаване на агнешкото месо, мнозина ще се откажат от обичайна мръвка на великденската софра.

Инфо: Уикенд

 

Тагове: Великден трапеза пътувания почивки великденска почивка
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР