Тази година на 23 май, за трийсети път в Театър

...
Тази година на 23 май, за трийсети път в Театър
Коментари Харесай

3 почетни Аскеера за юбилея на театралните награди

Тази година на 23 май, за трийсети път в Театър „ Българска войска ” фондация " Академия Аскеер " ще връчи своите награди за достижения в театралното изкуство.

Наградите „ Аскеер ” са най-старите и единствени по рода си театрални призове в България, които се дават “от актьори – за актьори ” и всяка от тях е професионален и естетически избор на хора, правещи спектакъл. В България няма друга толкоз дълголетна неправителствена организация, която следва неотменно през всичките 30 години ясни правила: несвързаност с държавни институции и посветеност само на театъра, културата и духовността.

Тази година Управителният съвет на Фондация „ А‘АСКЕЕР “ реши, в чест на своя трийсети празник, да връчи не една, а три награди в категорията за Цялостен принос в театралното изкуство. Това са награди с дълбока респект и благодарност към труда и творчеството на едни от най-достойните представители на трите съществени стълба, върху които се крепи театъра – драматург, режисьор, артист. Драматургът е този, който написа пиесата, която да бъде сложена от режисьора и чрез на артиста да доближи до негово величество фена.



Тази година  " Академия Аскеер "  удостоява с Голямата премия за Цялостен принос в театралното изкуство драматурга Стефан Цанев, режисьора Красимир Спасов, актьора Стефан Мавродиев. 



Церемонията по награждаването ще се излъчи непосредствено на 23 май от 20:40 часа по Българска национална телевизия 1 и на запис по останалите канали на Българска национална телевизия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР