Тази година е сред трите най-горещи досега, откакто експертите започват

...
Тази година е сред трите най-горещи досега, откакто експертите започват
Коментари Харесай

2017-а сред най-горещи години в историята

Тази година е измежду трите най-горещи до момента, откогато специалистите стартират да водят статистика при започване на 19-и век, предадоха международните осведомителни организации.

Това заяви генералният секретар на Световната метеорологична организация Петери Талас на международната конференция за климата, която беше открита през днешния ден в немския град Бон.

Миналата година беше най-горещата, като за това способства явлението Ел Ниньо, до момента в който 2015 година и 2017 година се съревновават за второто място, написа в предварителния годишен отчет на Организация на обединените нации.

Въглеродният диоксид продължава да се натрупва в атмосферата и през тази година. В същото време равнището на международния океан се е покачило още, а ледената завивка на Южния океан се е стопила с рекордни темпове.

Петери Талас уточни в поддръжка на изказванието си температурите от 50 градуса Целзий в Азия, нарасналите се урагани над Атлантическия океан, наводненията в Южна Азия и сушата в Източна Африка.
тагове гореща година 2017 история регистрация
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР