Тази година 230 000 български граждани на и над 65

...
Тази година 230 000 български граждани на и над 65
Коментари Харесай

Ваксина без пари и срещу грип за хората над 65

Тази година 230 000 български жители на и над 65 години могат да се имунизират против сезонния грип гратис, оповестиха от Министерството на здравеопазването.

През 2021 година искащите, навършили 65 години, ще могат да получат имунизация при своя общопрактикуващ доктор след средата на  октомври.

След началото на октомври ваксини против сезонния грип ще има и в аптечната мрежа.

От ведомството акцентират, че симптомите на сезонния грип наподобяват тези при COVID-19. Грипът също е респираторно заболяване, което протича с температура, възпалено гърло, изнемощялост и кашлица. Заболяването с грип след прекарана коронавирусна зараза би се отразило съществено на възрастните хора, на жителите с хронични и съпътстващи болести, както и на бременните дами.

Съгласно късата характерност на имунизацията против COVID-19, тя се ползва в разстояние от 14 дни от друга ваксина. Грипът е сезонна зараза и би трябвало да се имунизираме преди неговото идване. COVID-19 е пандемия, а имунизацията против коронавирусната зараза е допустима през цялата година, се споделя още в известието на здравното министерство.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР