Тази дискусия вече я водихме. Имаме решение на Народното събрание

...
Тази дискусия вече я водихме. Имаме решение на Народното събрание
Коментари Харесай

Петков: Направихме достатъчно. Няма да дадем оръжие на Украйна

„ Тази полемика към този момент я водихме. Имаме решение на Народното събрание и ще се придържаме към него. Това, което сме дали обещание – ще го създадем. “ Така разяснява пред публицисти в Садово настояването на Украйна към България за оръжие  министър-председателят Кирил Петков във връзка.

„ Не мисля, че на всеки две седмици би трябвало да се отваря тематиката. Ще ремонтираме бойните машини от Украйна, първите от тях към този момент идват. Българската страна към този момент е направила задоволително “, добави още той.

Той разяснява и информацията, че френският президент Емануел Макрон ще бъде медиатор в спора сред България и Северна Македония.

„ Не става въпрос за политически напън, би трябвало да е ясно, че нищо няма да създадем под напън. Това, което се опитваме да създадем е, българските стремежи да се подсигуряват през Европейски Съюз развой. Това ще го оставя и на външно министерство. Трябва да забележим дали българската позиция може да се подсигурява през европейския механизъм “, сподели още той.

По отношение на доставките на газ министър-председателят изясни, че вторият танкер от Съединени американски щати ще пристигна на 23 юни.

Петков е в Садово за среща със аграрни производители, чиято продукция беше  засегната от градушките. Премиерът съобщи, че страната ще изплати средствата „ доста бързо ” - в границите на месец.

Припомняме, че градушка удари региона в края на месец май. Стопаните излизах и на митинг с искане за оставка на земеделския министър Иван Иванов. В една от демонстрациите им те направиха жива верига и затвориха път край Пловдив.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР