Тази декларация се попълва по месторабота!!!Не знам кой титан на

...
Тази декларация се попълва по месторабота!!!Не знам кой титан на
Коментари Харесай

Ченалова: Декларацията, която се попълва по месторабота, няма правна стойност

Тази декларация се попълня по месторабота!!!Не знам кой исполин на правната мисъл е основал текста и задължил работодателите да бъде подписвана - може да е Д.Кирилов, Гешев или някой от Щаба.
За да има правна стойност и последствия, декларацията следва да е изискуема по силата на закон, Указ или разпореждане на Министерски съвет.Удостоверяването на погрешни условия е закононарушение по чл.313НК, само че единствено когато декларацията има правно съображение.

Лицата, които би трябвало да попълнят въпросната декларация би трябвало да заявят, че:
1.ще съблюдават подхванатите противоепидемични ограничения
2.са наясно с наказателната отговорност по чл.355 Наказателен кодекс

Какъв е смисъла?
Коя законова наредба ни задължава да знаем или разпитваме хора, с които се срещаме пътували ли са в чужбина, в това число да разпитваме роднините си с кого се срещат?
Не съществува нормативен текст да попълняме сходни заявления.
Ефекта на сходни дейности е да се внуши боязън.От друга страна е изцяло евентуално някой недоучил прокурор да употребява декларацията с цел да повдигне обвиняване, в случай че вторият ти братовчед да вземем за пример се е срещнал с другар, завърнал се от Швеция, а ти не си го отразил в декларацията.После доказвай знаел ли си и че нямаш обвързване по закон да разпитваш хората за персоналния им живот.

Съществуват законови гаранции при нарушение на законови забрани при зараза.Предвидена е административно- наказателна и наказателна отговорност.

Декларацията освен няма правно съображение, само че и непозволено се пробва да сътвори условия за подготовка по глава 9-та от Наказателен кодекс - " Документни закононарушения ".

Поредните недомислици в българската поредност " Игрите на страха "!

Бившият арбитър Румяна Ченалова, Facebook

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР