Тазгодишното издание на Софийския международен панаир на книгата (12-17 декември)

...
Тазгодишното издание на Софийския международен панаир на книгата (12-17 декември)
Коментари Харесай

Панаирът на книгата все пак остава в НДК

Тазгодишното издание на Софийския интернационален панаир на книгата (12-17 декември) и съпътстващите го литературни събития въпреки всичко ще се проведат в Националния замък на културата.
Това реши гласуването на провелото се на 2 ноември изключително съвещание на Общо заседание към Асоциация „ Българска книга “, която е уредник на ревюто, заяви уеб сайтът " Аз чета ".
Решението анулира признатата няколко дни по-рано от новия Управителен съвет на Асоциацията концепция Коледният панаир да се реалокира в Интер Експо Център. До смяната доведоха продължаващите ремонтни действия в НДК по отношение на Европредседателството на България от 1 януари 2018 година и забележителното повишение на наемите, принудили участниците в панаира да помислят за опция. Като преимущества на ИЕЦ тогава бяха изтъкнати по-ниските цени на изложбените площи, метростанцията и по-благоприятната инфраструктура.
Новината обаче срещна отпор от част от издателите и докара до реакция от страна на министъра на културата Боил Банов. В публикувано от пресцентъра на министерството мнение Банов се застъпи за оставането на Софийския интернационален панаир на книгата в обичайна му постройка като основно за имиджа на НДК, столицата и страната мероприятие.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР