Тазгодишното издание на Нощ на литературата във Варна съвпада с

...
Тазгодишното издание на Нощ на литературата във Варна съвпада с
Коментари Харесай

Дипломати, журналисти и актьори се събират на нощно четене във Варна

Тазгодишното издание на Нощ на литературата във Варна съответствува с Деня на Европа, 9 май. На 11 места в града ще бъдат показани модерни текстове от литературите на България, Ирландия, Испания, Италия, Португалия, Франция, Чехия, Швейцария, Швеция и Холандия.

Изкушените от литературата ще могат да чуят авансово подбраните фрагменти в превод на български, както и на езика, на който са написани. Литературната нощ ще стартира в 17 часа в Регионална библиотека „ Пенчо Славейков ”, където от 18 до 22 часа варненци и гостите на града ще слушат онлайн фрагменти от романа „ Фини прахови частици ”, показани онлайн от създателя - Ангел Игов, специфичен посетител на Нощта във Варна. По същото време на всеки половин час стартират четенията във всички „ читателски гнезда ”, като измежду четците са дипломати, публицисти и артисти.

Нощта на литературата във Варна ще продължи и на идващия ден – 10 май, когато Игов ще вземе присъединяване в книжовен диалог и полемика на тематика „ Културата на безучастие и опциите за смяна “.

Организатори на събитието във Варна и през 2018 година са Младежка фондация „ Аморфа “ и Дирекция „ Култура и духовно развиване “ към Община Варна.

Пълната стратегия можете да намерите на страницата на уредниците тук.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР