Тазгодишното издание на Laver Cup не изневерява на традициите и

...
Тазгодишното издание на Laver Cup не изневерява на традициите и
Коментари Харесай

Първа точка за отбора на Света: Де Минор изкова зрелищен обрат над Мъри на Laver Cup!

Тазгодишното издание на Laver Cup не изневерява на традициите и както в предходните години, по този начин и в този момент започва с доминация от страна на тима на Европа. По-рано през днешния ден Каспър Рууд и Стефанос Циципас завоюваха първите два мача, но Алекс Де Минор обаче имаше проекти да прекъсне печелившата серия на европейците и след 2 часа и половина първокачествен тенис и борба за всеки сантиметър от корта съумя да надделее над Анди Мъри след поврат и съдбоносен тайбрек за крайното 5:7 6:3 [10:7].

В началото на срещата британецът изглеждаше прекомерно въздържан, което позволяваше на противника му да взима надзор в разиграванията от главната линия и да ги приключва в своя изгода, а това докара и до ранна преднина от пробив и 3:1 за австралиеца. С придвижване на времето обаче някогашният номер едно стартира да намира ритъма в играта си и в шестия гейм съумя да разгърне цялостния си капацитет, с цел да реализира пробив на нула, с който да възвърне паритета за 3:3.

Последваха няколко равностойни гейма, в които зрелищните разигравания изобилстваха и нерядко можехме да забележим на крайници съотборниците на двамата. Водейки с 6:5, Мъри притисна до краен лимит съперника си и въпреки да пропиля първия си сетбол, то при втория му късмет нервите на младока не устояха и двойна неточност от негова страна реши изхода на откриващата част в интерес на Европа.

Нещастната развръзка на дебютния сет по никакъв метод не повлия на увереността на Де Минор, който увеличи оборотите си при започване на втората част и още повече изостри ударите си, с помощта на което още веднъж се добра до ранен задатък от пробив. Този път обаче австралиецът не позволи спад в представянето си и подкрепят от умората, натрупала се у 35-годишният британец, международният №22 опази преднината си, с цел да вкара срещата в дълъг съдбоносен тайбрек.

В него неуместен пропуск на Мъри в самото начало разреши на младока да вземе надзор и да поведе с 3:1 точки. Последва серия замени на минипробиви, само че в последна сметка по-разнообразната и нападателна игра на Де Минор му оказа помощ да запази задатъка си и да изведе тима на Света до първа победа на тазгодишния Laver Cup.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР