Tазгодишните номинации за наградите Оскар вече са факт. Добрите новини

...
Tазгодишните номинации за наградите Оскар вече са факт. Добрите новини
Коментари Харесай

9 филма без номинации за Оскар, които да не пропускаме

Tазгодишните номинации за премиите " Оскар " към този момент са факт. Добрите вести са за „ Дюн “, „ Силата на кучето “, „ Уестсайдска история “, „ Не гледай нагоре “ и други и известни заглавия.

Макар да бяхме наясно, че не всеки добре изкусен от предходната година щеше да получи номинация за Оскар, не можем да от речем, че е мъчно за преглъщане, когато стойностни ленти като „ Френският бюлетин “ (The French Dispatch), „ Комарджията “ (The Card Counter) и „ Зеленият рицар “ (The Green Knight) по този начин и не се добраха до заветните номинации.

Затова и ви редставяме част от листата на “Variety” с качествени филми, които по този начин и не откриха място на Оскарите за 2022 година, само че заслужават вниманието ни.

„ Френският бюлетин “

Характерният жанр на Уес Андерсън си има както последователи, по този начин и хора, които постоянно ще го подлагат на критика. И въпреки да сме съгласни, че всеки има право на мнение, няма по какъв начин да не признаем, че се възхищаваме на Уес Андерсън, че осъществя концепциите си по собствен безподобен усет.

„ Френският бюлетин “ е първият филм на Уес Андерсън след " Дарджийлинг ООД " през 2007г., който не получи номинация за " Оскар ". Това е огромна изненада, като се има поради, че „ Френският бюлетин “ е своеобаразен връх за Андерсън. Това личи в похватите – лентата впечатлява с многопластовост, голям брой препратки и намигвания, операторско майсторство, костюми и грим. Неслучайно критикът на “Variety” Питър Дебрюж дефинира „ Френският бюлетин “ като вторият най-хубав филм за 2021 година



„ Mass “

Филм, който споделя една нелека история, само че го прави изкючително ловко. Джейсън Айзъкс, който е основен воин споделя, че макар че лентата насочва взор към случай от предишното, обвързвана със пукотевица в учебно заведение, тя реализира нещо надалеч по-важно – приказва за универсално човешкото; за скръбта и за силата на прошката, което съгласно Айзъкс е най-същественото.



„ Жокей “

Клифтън Колинс-младши разполагаше с огромен късмет да излезе отпред в конкуренцията за най-хубав артист с „ Жокей “ и несъмнено го заслужаваше. Критикът на “Variety” разгласи „ Жокей “ изрично за най-хубавият филм на 2021 година, като написа: „ Taлантлив артист от ранга на Колинс е чакал през цялата си кариера за опция като тази, той я овладява напълно и носи огромно влияние. “



„ Комарджията “ (The Card counter)

Пол Шрейдър завоюва първата си номинация за Оскар за автентичен сюжет с „ First Reformed “, а кариерата му обратно във времето включва емблематични ленти, които постоянно ще помним - „ Шофьор на такси “, „ Разяреният бик “. Тази визитка беше очевиден знак, че драмата на сценариста-режисьор „ Комарджията “ (The Card Counter ) ще попадне под радарите за Оскар.

Филмът обаче отпадна от конкуренцията макар истинския сюжет и популярното осъществяване на Оскар Айзък.

В рецензията на Variety означават: „ В лентата сценаристът и режисьор Пол Шрейдър борави с жанра с невероятна лекост и умеене. “



Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР