Тазгодишната награда за народно песенно и танцово творчество Нестинарка“ отива

...
Тазгодишната награда за народно песенно и танцово творчество Нестинарка“ отива
Коментари Харесай

Награждават с „Нестинарка“ проф. Бураджиев

Тазгодишната премия за национално песенно и танцово творчество „ Нестинарка “ отива при проф. доктор Костадин Бураджиев. Призът ще бъде връчен публично на 26 август на сцената на Летния спектакъл по време на тържествената гала, с която ще бъде намерено 47-ото издание на Международния фолклорен фестивал в Бургас.

Специални посетители на събитието ще бъдат огромните български национални певици Валя Балканска, Калинка Згурова и Янка Рупкина, както гайдарят на Родопа планина Петър Янев и оркестрите " 100 каба гайди " и " Дельо Хайдутин ".

Проф. Бураджиев способства доста за издигането на нивото на ПФА " Добруджа ", с който е изнесъл над 1000 концерта в България и доста страни в света, сред които Германия, Холандия, Белгия, Италия, Русия, Китай, Тайланд, Лаос и други

Той е написал емблематични хорови и оркестрови пиеси, музикално танцови сюити за съвсем всички професионални ансамбли в България. Неговият богат креативен репертоар се извършва и от десетки самодейни хорови и инструментални сформира.

В момента той е зам.-ректор на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство (АМТИИ) в Пловдив. Творческият път на композитора е придружен с голям брой награди на Министерството на културата и Съюза на българските музикални и танцови дейци.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР