Тайванският президент Цай Ингвен обеща повишаване на боеспособността на местните

...
Тайванският президент Цай Ингвен обеща повишаване на боеспособността на местните
Коментари Харесай

Тайван обяви, че война с Китай е абсолютно неприемлив вариант, но засили отбраната

Тайванският президент Цай Ингвен даде обещание повишение на боеспособността на локалните въоръжени сили, само че добави, че въоръжената борба сред Пекин и Тайпе " е безусловно недопустим вид ", оповестиха организациите.

" Искам управляващите в Пекин ясно да схванат, че въоръженото опълчване е изцяло недопустим вид за нашите две страни ", сподели Цай в послание по случай Националния ден и уточни, че островът покачва отбранителните си качества и " ще поеме отговорността за отбраната си ".

Тайванският президент съобщи, че Тайпе ускорява всеобщото произвеждане на ракети с точно ориентиране и укрепва военноморските сили с задачата " Тайван да бъде изцяло подготвен да отговори на външни военни закани ".

Тя добави, че Тайван е основал специфична организация по въпросите на мобилизацията, чиято задача ще бъде да усъвършенства тайванския " потенциал за военна подготовка, както и стратегиите за образование на резервисти ".

Цай сподели, че войната на Русия против Украйна и китайската военна интензивност в Южно-и Източнокитайско море и Тайванския пролив се намират в прорез с интернационалните правила.

Цай произнесе обръщението си в изискванията на възходящо напрежение в връзките с Китай, означават организациите. Посещението на ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси при започване на август бе последвано от огромни военни учения на Пекин към крайбрежията на Тайван.

Тайванският водач изрази вяра, че с облекчаването на пандемичната конюнктура и на режима по границите за пътуванията сред Китай и Тайван ще се ускори и обменът сред хората на острова и на материка и по този метод последователно " напрежението в Тайванския пролив ще спадне ".

Пекин е срещу формалните контакти на други страни с Тайпе, защото счита Тайван за своя провинция. Китай е заплашвал и че в случай че е нужно, ще превземе острова със мощ. Тайван се самоуправлява и отдавна възприема себе си като самостоятелна страна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР