Тайванският хакер-самоук Чанг Чи-Юн заяви, че ще излезе в директен

...
Тайванският хакер-самоук Чанг Чи-Юн заяви, че ще излезе в директен
Коментари Харесай

Тайвански хакер заяви, че ще изтрие от Facebook акаунта на Зукърбърг в директно предаване

Тайванският хакер-самоук Чанг Чи-Юн съобщи, че ще излезе в пряк ефир и пред очите на всички ще изтрие от обществената мрежа Фейсбук профила на нейния създател и началник Марк Зукърбърг.
BusinessInsider заяви, че паметното предаване ще стартира тази неделя, на 30 септември. Хакерът не пожела да заяви какви техники ще употребява и какви са му проектите.

Чанг Чи-Юн печели от търсене на уязвимости в другите софтуерни артикули и продажбата на информация за тях. Той стана прочут с това, че хакна локалната автобусна компания и стартира да си купува билет единствено за 1 тайвански $ (три американски цента).

„Аз не желая да бъда хакер с обичайно държание и даже изобщо не желая да бъда хакер. Просто ми е скучно и се развличам, като по едно и също време с това спечелвам и малко пари“ – се споделя в един от последните постове на Чанг.

Много „бели хакери“ се занимават с търсене на уязвимости, а огромните компании заплащат немалки пари в границите на bug bounty стратегиите. През 2016 година и Apple започва лична bug bounty стратегия с оптималната сума $200 000.

Представителите на Фейсбук към този момент нищо не разясняват по отношение на амбициозните проекти на хакера. Да напомним, че и Фейсбук има своя bug bounty стратегия.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР