Тайванските власти изпратиха предупреждение за тревога за целия остров във

...
Тайванските власти изпратиха предупреждение за тревога за целия остров във
Коментари Харесай

Тайван вдигна тревога заради изстрелване на китайски сателит

Тайванските управляващи изпратиха предизвестие за паника за целия остров във вторник, като споделиха, че китайски спътник е прелетял над въздушното пространство на Южен Тайван. Приблизително по същото време китайските държавни медии потвърдиха изстрелването на теоретичен спътник, предава Ройтерс.

Краткото известие от министерството на защитата на Тайван е изпратено след 15 часа. локално време за потребителите на мобилни телефони в Тайван. " Съобщението от президента " не дава спомагателни детайлности.

Китайската държавна осведомителна организация Синхуа заяви, че Китай е изстрелял " нов астрономически спътник " , наименуван сондата Айнщайн, от югозападната провинция Съчуан.

Китай не е оповестил преди този момент изстрелването на спътника и не е съобщил никакви детайлности за полетния проект.

Сигналът пристигна, когато външният министър на Тайван Джоузеф Ву даваше конференция преди президентските и парламентарни избори на 13 януари .

" Това е нещо, с което се оправяме отдавна. За държавното управление на Тайван нашата войска е подготвена да се оправи с всевъзможен тип изключителна обстановка ", сподели Ву, обръщайки се към въпрос за спътника и вероятните китайски военни провокации.

Ву сподели на кореспонденти, че " спътник, носен от ракета " е прелетял над южната част на Тайван, само че сподели, че няма повече информация.
 Китайски балони и изтребители отново кръжат към Тайван
Китайски балони и изтребители отново кръжат към Тайван

Те са били под наблюдаване от тайванската армия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР