Тайванските граждани избраха за свой президент кандидата от управляващата Демократична

...
Тайванските граждани избраха за свой президент кандидата от управляващата Демократична
Коментари Харесай

Критик на Китай спечели президентските избори в Тайван

Тайванските жители избраха за собствен президент претендента от ръководещата Демократична прогресивна партия (ДПП) и сегашен вицепрезидент Лай Чинг-те.

Така те изрично отхвърлиха предизвестията на Китай да не се гласоподава за него на изборите – избрани от Пекин като алтернатива сред войната и мира.

В навечерието на изборите Китай жигосах Лай като рисков сепаратист, като добави, че всяка стъпка към публична самостоятелност на Тайван значи война.

Първите резултати демонстрираха, че Лай е спечелил над 40 % от гласовете, като изпревари Хоу Ю-их от Националистическата партия на Китай и класиралата се на трето място Тайванска национална партия. Предизборните изследвания предвидиха доста по-малка преднина за Лай, напомня " The Guardian ".

Победата му бележи продължението на едно държавно управление, което предизвиква върховен Тайван и обособена от Китай национална еднаквост.

ДПП се показва пред гласоподавателите като партия на внимателната опозиция, която заобикаля провокациите, само че построява отбранителни уреди и укрепва интернационалните връзки, изключително със Съединени американски щати и техните съдружници.

Очаква се изборният резултат да разгневи Пекин и да ускори напрежениeто в Тайванския пролив.Пекин гледа на Тайван като една от провинциите си и от дълго време се пробва да подчини острова под собствен надзор.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР