Тайванските депутати си разменят удари и се замерят с балони,

...
Тайванските депутати си разменят удари и се замерят с балони,
Коментари Харесай

Бой в тайванския парламент - за пореден път

Тайванските депутати си разменят удари и се замерят с балони, цялостни с вода, в постройката на законодателната власт за следващ път – третата парламентарна кавга за две седмици поради номинацията за началник на върховен държавен контролен орган.

Fights break out in Taiwan`s parliament after President Tsai`s nomination of Chen Chu as head of the Control Yuan, the country’s watchdog body.

Lawmakers from the ruling Democratic Progressive Party used boards to block water balloons thrown by opposition Kuomintang legislators pic.twitter.com/JXf14KBbhZ
— AFP news agency (@AFP) July 17, 2020
Законодател от ръководещата Демократична прогресивна партия (ДПП) беше сниман на камера, удряйки член на опозиционна партия по време на гласуването за номинираната Чен Чу.
По-късно депутати от опозиционната Китайска националистическа партия (КМТ) хвърлиха водни балони към подиума на представителите, принуждавайки сътрудниците си от ДПП да се облекат в дъждобрани и да държат картонени щитове.

Fights break out in Taiwan parliament – in pictures https://t.co/TsuAtJPBzR pic.twitter.com/m5fZUrgwBs
— Global Issues Web (@globalissuesweb) July 17, 2020
Парламентът в Тайпе е прославен с всеобщите свади и е сцена на чести митинги.

Watch lawmakers throw punches and chairs as Taiwan`s parliament descends into chaos. pic.twitter.com/HkF2IYN9iV
— NBC News (@NBCNews) July 14, 2017
Разправии избухнаха поради политиките на промени и намаляването на пенсиите, когато президентът Цай Инуън за първи път встъпи в служба преди четири години.
Оттогава борбите понижиха, само че в последните две седмици те се завърнаха с отменяне на решението за номиниране на 70-годишния Чен за началник на контролния орган, наблюдаващ другите клонове на държавното управление.
КМТ е срещу нейното назначение, което изисква утвърждение от преобладаващия от ДПП парламент.
Партията също по този начин твърди, че 24 от 27 души, номинирани за участие в органа, са в тясна връзка с ДПП в „ най-лошия “ лист за номинации на организацията.
„ Изискваме нов обзор и желаеме номинациите да бъдат оттеглени “, съобщи ръководителят на КМТ.
Чен Чу е прекарала шест години в пандиза по време на политическата си кариера, откакто е била задържана през 1979 година като един от най-изтъкнатите дисиденти в „ случая в Гаосюн “, прочут още като „ случаят Формоза “.
Въпреки утринното меле, гласуването продължи и номинацията на Чен беше утвърдена.
Тя съобщи, че ще напусне ДПП, откакто нейната кандидатура бъде утвърдена, с цел да резервира безпристрастността на позицията и упрекна опозицията, че я затрупва с неоснователни обвинявания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР