Тайван заяви, че хакерски групи, свързани с китайското правителство, са

...
Тайван заяви, че хакерски групи, свързани с китайското правителство, са
Коментари Харесай

Тайван обвини Китай в кибератаки на правителствени агенции

Тайван съобщи, че хакерски групи, свързани с китайското държавно управление, са нападнали минимум 10 държавни организации и към 6 000 имейл акаунта на държавни чиновници, с цел да откраднат значими данни. Това съобщи Reuters.

Демократичен Тайван прикани своите жители да бъдат нащрек за това, което ръководещите на острова назовават ​​ " вездесъща инфилтрация " от Китай. То се простира от медийни акции до хакерски атаки против острова, който Пекин смята за своя територия.

„ Китайските хакерски групи от дълго време проникват в държавните организации и техните снабдители на осведомителни услуги. Целта им е да се доберат до значими държавни документи. Някои държавни данни може да са изтекли “, сподели заместник-директорът на Тайванското бюро за следствие на киберсигурността.

Атаките, които започнаха още през 2018-а, бяха ориентирани към минимум 10 държавни организации и имейл сметки на към 6000 чиновници. От Тайванското бюро за следствие на киберсигурността оповестиха, че не са съумели да разпознават какви данни са били откраднати, защото хакерите са скрили следите си.

Китайското държавно управление пък рутинно отхвърля присъединяване си в хакерските атаки и споделя, че санкционира тези, които го вършат.

Новините за хакерски офанзиви идват в интервал на засилено напрежение сред острова и Китай, защото Пекин ускори военната си активност наоколо до Тайван.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР