Тайван забеляза два руски военни кораба край източното си крайбрежие

...
Тайван забеляза два руски военни кораба край източното си крайбрежие
Коментари Харесай

Руски бойни кораби маневрират край Тайван

Тайван видя два съветски военни кораба край източното си крайбрежие и изпрати свои самолети и кораби, с цел да следят обстановката. Това заяви организация Ройтерс, базирайки се на тайванското министерство на защитата.

В изказване от министерството показаха, че двете фрегати са плавали в северна посока край източното крайбрежие на Тайван и по-късно са " напуснали тайванската зона за реагиране " в югоизточна посока край пристанищния град Суао, който е съществена база на тайвански военноморски флот.

Руската осведомителна организация Интерфакс заяви, че отряд к ораби от Тихоокеанския флот на Русия е навлязъл в южните елементи на Филипинско море за осъществяване на задания като част от отдалечен морски преход.

Тайван се причисли към Съединените щати и техните съдружници в въвеждането на широкообхватни наказания против Русия след нейното навлизане в Украйна.

Демократично управляваният Тайван, който Китай преглежда като своя лична територия, през последните три години постоянно рапортува за кораби на китайския флот и самолети на военновъздушните сили, опериращи към острова.
 Тайван отново се оплака от китайски военни самолети до водите на острова
Тайван отново се оплака от китайски военни самолети до водите на острова

Засечени са и пет китайски военни кораба
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР