Тайван предупреди корабите на китайската брегова охрана, които за втори

...
Тайван предупреди корабите на китайската брегова охрана, които за втори
Коментари Харесай

Тайван отново предупреждава лодките на китайската брегова охрана

Тайван предизвести корабите на китайската брегова защита, които за втори ден подред навлязоха в неговите лимитирани води.

Бреговата защита на Тайван заяви, че четири лодки на китайската брегова защита са навлезли събота сутринта във водите на следените от Тайван острови Кинмен. Китайските лодки са останали малко повече от час, откакто тайванските управляващи са ги помолили да изоставен, съобщи Reuters.

" Влязохте в неразрешени води на нашата страна. Моля, обърнете се неотложно ", сподели тайвански чиновник по радиото в излъчено известие до китайските си сътрудници, съгласно фрагменти, публикувани от бреговата защита на Тайван.

Кадрите демонстрират лодка на бреговата защита на Тайван, която наблюдава придвижването на два китайски кораба в близко разстояние.

" Този ход съществено повлия на трафика и сигурността. За да избегнем морски произшествия, ги призоваваме да спрат сходно държание ", се споделя в изказване на бреговата защита на Тайван. Няма неотложен коментар от бреговата защита на Китай.

Бреговата защита на Китай извърши патрули покрай островите Кинмен и в петък, като четири лодки на китайската брегова защита бяха предизвестени от тайванските си сътрудници, заяви формалната централна новинарска организация на Тайван.

Миналия месец бреговата защита на Китай стартира постоянни патрули към Кинмен, откакто двама китайски жители починаха, до момента в който се опитваха да избягат от бреговата защита на Тайван, откакто лодката им навлезе в неразрешени води.

Тайван изпрати лодки на бреговата защита в четвъртък, с цел да се причислят към избавителна задача по искане на Китай, откакто китайски рибарски транспортен съд се прекатурна покрай островите Кинмен. Правителството на Тайван акцентира смисъла на съдействието сред Тайван и Китай на фона на нарасналото напрежение.

В петък Тайван също изпрати няколко лодки по молба на Китай, с цел да помогне в издирването на китайски риболовец, който е излязъл зад борда покрай следените от Тайван острови Мацу, в северния завършек на Тайванския проток.

Високопоставен тайвански чиновник по сигурността, поискал анонимност, сподели за " Ройтерс ", че Пекин изпраща " объркващи " известия, като продължава да тормози Тайван и в същото време желае подпомагане за справяне с морски произшествия.

Служителят твърди, че последните дейности на китайската брегова защита в Кинмен " не носят обилни закани за сигурността ", само че усложняват обстановката там.
 Тайван към този момент не вижда сигнали за експлоадиране на война с Китай
Тайван към този момент не вижда сигнали за експлоадиране на война с Китай

Пекин обаче се пробва да " възстановява " ученията покрай острова
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР