Тайните за приготвянето на вкусен шоколадов кекс Приготвянето на домашен

...
Тайните за приготвянето на вкусен шоколадов кекс Приготвянето на домашен
Коментари Харесай

Тайните за приготвянето на вкусен шоколадов кекс

Тайните за приготвянето на апетитен шоколадов кекс

Приготвянето на домакински кекс е изкуство. Тук можете да експериментирате както с формата, по този начин и с неговите вкусови характерности.

Историците споделят, че са приготвяли кекс още в античен Рим. Умело смесвали стафиди, орехи и нар с пюре от ечемик. Истинската известност кексът придобива през 16 век с разпространяването на захарта.

И през днешния ден ще разберете по какъв начин да си приготвите автентичен венециански сладкиш.

Истинският кулинар може да подготви апетитен кекс даже от най-обикновените артикули. Тук можете да деянията вашите креативен мечти.

Използвайте черен шоколад, а в случай че желаете да експериментирате, можете да опитате да добавите стафиди или орехи. Ако употребявате повече брашно – кексът ще бъде по-гъст.

Необходими съставки:
100-120 гр. брашно
100 гр. краве масло
100 гр. захар
100 гр. черен шоколад
2 яйца
0,5 ч. л. сол
ванилия на усет

Приготвяне:
Извадете маслото от хладилника, с цел да омекне и го разбийте със захарта и ванилията. Добавете яйцата и разбъркайте още веднъж.

Добавете брашното и солта. Разбийте всичко до приемането на гладка примес.

Натрошете шоколада и го разтопете на водна баня.

Покрийте формата за кекс с хартия за печене. Половината от тестото изсипете във формата, заравнете и изсипете половината от разтопения шоколад.

Изсипете втория пласт от тестото и залейте с втората половина от разтопения шоколад. Направете красиви форми върху последния пласт шоколад.

Сложете кексът да се пече в авансово загрятата фурна на 180 градуса за към 30 минути. Проверете готовността на десерта благодарение на съчка.

Тестото е меко и пясъчно, а усетът зависи от шоколада и маслото. Между другото, маслото може да бъде сменено с маргарин, само че би трябвало да добавите бакпулвер.

Божественият мирис бързо ще притегли гостите на масата. Така че за какво да не зарадвате околните си и да приготвите този елементарен и апетитен десерт?

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР