Тайните в парламента падат една по една. Ивайло Вълчев разказа

...
Тайните в парламента падат една по една. Ивайло Вълчев разказа
Коментари Харесай

Тайните падат. Ивайло Вълчев разкри какво са си казали с Борисов

Тайните в Народното събрание падат една по една. Ивайло Вълчев описа какво е станало на срещата с Бойко Борисов и изясни ролята на Има Такъв Народ в Народното събрание и при съставянето на държавно управление.

-->
„ Тя беше къса. Препотвърдихме нашата позиция и нашите цели. Намираме тази поредност от срещи, които се въртят в Народното събрание сега, за ненапълно странни и непродуктивни. Защото това, което е нужно сега, е да се избави една процедура и Народното събрание да стартира работа ”, изясни пред Нова тв Вълчев.

„ В Народното събрание работата на депутатите е да  се виждат и да си приказват. Ще приемем среща с всеки, с който има какво да се разиска. Притеснява ме това, че политици си приказват за законодателна стратегия в случай, че Народното събрание не работи. Тя би трябвало да се разисква в комисиите, когато би трябвало да бъде импортирана в залата. В момента тези диалози са отвън разпоредбите “, съобщи още Вълчев.

По думите му Има Такъв Народ би подкрепило кабинет с тъкмо избрани задания и периоди. „ В идеалния вид това би било държавно управление, което ще работи по тъкмо избрани проблеми с тъкмо избрани периоди. Отговорността за сформиране на кабинет не лежи на нашите рамене. Има два мандата, за които е ясно кой би трябвало да предложи държавно управление “, добави той.

„ Идеалният вид е този - хора, които ще работят по точни задания с точни периоди. Фигурите, които ще се оферират ще бъдат знак дали търсят поддръжка или ще бъде капсулирано и няма да търси необятна поддръжка. Стигне ли се до диалог за държавно управление ще има срещи, които ще бъдат наложителни и съществени ”, акцентира депутатът.

„ Ако стане ясно, че няма по какъв начин да има кабинет с присъединяване на „ ПП-ДБ “, бихте ли подкрепили кабинет на Бойко Борисов, в който са Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия? Има съмнение, че може да играете ролята на патерица на ГЕРБ “, съобщи водещата Мира Иванова.

„ Това е изключено, тъй като нашата парламентарна група от 11 души не е нужна като цифра в никоя структура – било то като патерица, ръкохватка или нещо такова “, отговори Вълчев.

„ Фигурите, които предложат, ще са знак дали съответният мандатоносител търси поддръжка, или залага на нещо по-капсулирано, което ще концентрира повече власт в една партия и няма да търси необятна поддръжка “, добави той.

„ ГЕРБ е като система, която се е вкоренила в страната. Със сигурност това би трябвало да бъде отстранено. Трябва да бъдат отстранени правилата, които доведоха до това тази политическа мощ да се трансформира в такава партия, която да въплъщава сливането на държавна власт с бизнес, с частни ползи “, сподели още той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР