Тайни незаконни тунели са прокопани под центъра на Пловдив и

...
Тайни незаконни тунели са прокопани под центъра на Пловдив и
Коментари Харесай

Като на филм! Лабиринт от нелегални подземни тунели опасва Пловдив

Тайни противозаконни тунели са прокопани под центъра на Пловдив и заплашват постройките от горната страна, които са монументи на културата.

Изкопите са открити на метри от Римския стадион, заяви бТВ. Лабиринтъъ от тунели подземен е открит притежателите на няколко парцела на Главната улица в Пловдив, откакто преди месец пътека сред двете здания рухва под краката им. Според пострадалите техен комшия копае под постройките към този момент две години. „ Общината идваше, само че той не ги допускаше да направят  инспекция. Тоя  трап, който е повече от 10 метра е достигнато до археологическите пластове и сигурно са изнесени артефакти “, разяснява една от собственичките на парцел в региона Светлана Варадинова.  В мазето са избити стени, виждат се ровове, дълбоки над 10 метра. На доста места са сложени железни порти към тунелите, чиято евентуална цел е да се ограничи достъпът. В избените пространства има десетки чували с пръст от изкопите.



От археологическия музей в Пловдив разясняват, че всевъзможни изкопни дейности би трябвало да бъдат под надзора на археолози, което не е направено.

Район „ Централен “ е издал  заповед за прекратяване на изкопните дейности.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР