Тайната на вкусните пилешки гърди по ловджийски е в маринатата

...
Тайната на вкусните пилешки гърди по ловджийски е в маринатата
Коментари Харесай

Пилешки гърди по ловджийски

Тайната на вкусните пилешки гърди по ловен е в маринатата - луксозна е

Необходими Продукти

● пилешки гърди - 1 кг
● сметана - 150 мл
● сланина - 50 г пушена
● мехлем - 50 г
● брашно - 1 с.л.
● захар - 2 ч.л.
● горчица
● оцет

За маринатата


● оцет - 1 - 2 с.л.
● моркови - 100 г
● ряпа - 100 г
● лук - 1 дребна глава
● дафинов лист - 2 бр.
● синап
● сол

Начин на подготвяне

Преди да започнете да обработвате пилешкото месо, би трябвало да приготвите маринатата. Обелете морковите и лука и ги нарежете на кръгчетата.

Бланширайте ги за 2-3 минути във вряща вода и ги извадете. Залейте ги с оцета, прибавете дафиновите листа, сол и синапено семе на усет и оставете всичко да се охлади.

Залейте месото с маринатата. Сложете ги в ледник за 2 дни, като ги обръщате един път на ден. След това извадете гърдите от маринатата, а тя се прецежда.

Нарежете сланината на тънки ивички и шпиковайте гърдите. Сложете ги йенска тавичка и ги залейте с маста. Печете в умерена фурна към 50-60 минути. Ако е належащо, долейте малко вода.

След това зеленчуците, които са били в маринатата, се поставят при гърдите и се заливат с част от нея. Захлупете с похлупак и оставете на слаб огън във фурната, до момента в който месото стане напълно готово. Извадете месото.

Към останалия сос прибавете брашното, запържете леко, долейте малко от студената марината и оставете на огъня към 5 минути. В различен съд карамелизирайте захарта, долейте малко вода и прибавете към първия сос.

Подправете с горчица и оцет на усет и най-после прибавете сметаната. Нарежете гърдите на късчета с дебелина към 1 см и ги залейте със соса.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР