Тъй като всякакви абсурди вече са станали ежедневие за българите,

...
Тъй като всякакви абсурди вече са станали ежедневие за българите,
Коментари Харесай

Русенка си скубе косите заради Топлофикация София. Какво се случва?

Тъй като всевъзможни парадокси към този момент са станали всекидневие за българите, става известно, че е допустимо и два пъти да се окажеш дебитор на " Топлофикация София ", без в никакъв случай да си живял в столицата или да имаш парцел там, съобщи Българска национална телевизия. И арбитър реализатор да ти запорира сметките, а даже и да тегли от спестяванията ти. С този парадокс се бори Цанка Димитрова от Русе, освен това към този момент цели 6 години. Въпреки че още през 2015 година от " Топлофикация " признават, че е станала техническа неточност.

През 2015 година Цанка Димитрова за първи път получава правосъдно уведомление, че дължи на " Топлофикация София " 2300 лв. за неплатени сметки дружно с още трима души. Периодът е 2013-2014 година, а по това време тя дори живее в чужбина.

" Внезапно ми се наложи да се прибера в България и узнавам, че аз съм дебитор на " Топлофикация София ", където аз в никакъв случай не съм живяла, в никакъв случай не съм имала адрес, в никакъв случай не съм имала квартира. Абсолютно в никакъв случай, нищо не съм имала в София като парцел ", съобщи Цанка Димитрова.

Подава несъгласие в Софийския областен съд. Софийска районна прокуратура прави лично следствие и се произнася, че има корист с персоналните ѝ данни.

" Извършили са разпити или информации с в действителност живущите на този адрес и с тогавашния юрист на " Топлофикация ". И двете страни споделят, че аз в никакъв случай не съм живяла на този адрес. Но, има едно само че. Живея си умерено и прелестно допреди 2-3 седмици, когато взех решение да си упражня правото на онлайн банкиране. И откривам, че аз съм дебитор. Моите сметки са запорирани от частен правосъден реализатор, отидох по банките и познайте за какво, кой " Топлофикация София ", добави Цанка Димитрова.

А сумата, която дължи на " Топлофикация София ", съгласно запорното известие, към този момент е над 9350 лв.. Веднага написа до частния правосъден реализатор, че още веднъж е станало комплициране, а той ѝ дава отговор, че не може да се произнесе по отношение на позволена фактическа неточност. И незабавно тегли пари от сметката ѝ.

Екипът на Българска национална телевизия се обърна със питане и до " Топлофикация София ". От там дадоха отговор, че грешката произлиза от документи в интервал, в който потребителите и притежателите на парцели са били посочени единствено с имена, без други идентификационни данни. В следствие грешката е мултиплицирана автоматизирано. Но към този момент са осъществени корекции в базата данни на сдружението.

За Цанка Димитрова обаче остава неразбираем фактът. " Много странното нещо, по какъв начин моето ЕГН, моите персонални данни попадат в тяхната база данни и още повече, че аз им дължа пари? ", сподели още Цанка Димитрова.

По този въпрос от " Топлофикация София " мълчат. Но сервират извинения. А запорът по сметката й продължава да е реалност. Цанка Димитрова ще отстоява истината до дъно и ще си наеме юрист.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР