Тъй като разпространението на коронавируса все още е в развитие,

...
Тъй като разпространението на коронавируса все още е в развитие,
Коментари Харесай

Алкомет с пробни поръчки за автомобилната индустрия

Тъй като разпространяването на ковид към момента е в развиване, сдружението не е в положение да оцени въздействието на КОВИД-19 върху бъдещото финансово положение и резултати от активността, само че управлението чака то да е отрицателно. Това четем в доклада на мениджърите на "Алкомет " АД, което е профилирано в произвеждане и търговия с алуминиев прокат, произведения от алуминий и алуминиеви сплави, употребявани в машиностроенето, строителството, хранително-вкусовата индустрия и други браншове.

Предприятието продължава нормалната си активност в осъществяване на прогнозния проект на продажби, като са взети и съответните защитни ограничения. Производственият цикъл е протичал в цялостен потенциал. Само някои чиновници за работели отдалечено.

В тази обстановка сдружението е осъществило рекордни продажби през април. То е било подсигурено с поръчки за продажба на алуминий за целия индустриален потенциал през юни. Продажбите от началото на годината са се нараснали доста в количествено отношение, само че цените са паднали. Това пък е резултат от засилените продажби на Китай в Европа откакто получи възбрана да внася в Съединени американски щати. Така конкуренцията на европейските пазари се ускорява, само че пък "Алкомет " АД има желание да се възползва от създалата се обстановка и да усили продажбите в Съединени американски щати. Производственият развой в предприятието е подсигурен с нужните артикули и услуги.

Тъй като мащабът и продължителността на тази пандемия остават незнайни, то предстоящото закъснение на международната стопанска система се чака да повлияе и върху бизнеса на "Алкомет " АД, означават мениджърите.

Шуменската компания е водещият български производител на алуминиеви артикули и един от огромните производители на Балканите. Заводът е неповторим за България, защото включва повсеместен индустриален цикъл и с модерното софтуерно съоръжение на трите си съществени цеха - леярен, валцов и пресов създава необятна гама от валцовани и пресовани артикули.

Като огромен производител на валцовани и пресовани полупродукти от алуминий и алуминиеви сплави, "Алкомет " АД развива дейна развойна активност. Проучват се евентуални пазарни ниши и се създават нови артикули, съобразени с условията на клиентите. Продължава и създаването на нови произведения за американския пазар.

И резултатите не закъсняват. През първото тримесечие на тази година са получени пробни поръчки за автомобилната промишленост, произведения имащи висока добавена стойност и изискващи точно отнасяне на повърхностите. Голямо пазарно търсене на тези високотехнологични артикули, в комбиниране с развойните действия във компанията, довели до нови насоки в капиталовия проект на сдружението в частта му за пресови артикули.

В другата съществена активност - валцови артикули, стартирането на новата леярска линия и извършените развойни действия, ще разрешат на предприятието да стартира производството на нова сплав, и оттова да проникне в нова пазарен сегмент.

От "Алкомет " АД оповестяват за непоклатимост при продажбите през първото тримесечие на тази година в съпоставяне със същия интервал на 2019-а, като сред обособените категории произведения има оживление. Пресовите артикули са с растеж от 5.8%, а валцовите са със спад от 2.31 на 100.

И за миналия интервал Германия остава главен пазар за произведения на компанията с към 26.3% пазарен дял, следвана от Испания с 14.2%, Италия с 14.1%, Полша, Нидерландия, България, Белгия, Дания, Австрия и Унгария. За пръв път Испания излиза на втора позиция, което се дължи на създаването на нови клиенти на тази пазарна територия.

Акционерният капитал е разпределен сред 52 компании, притежаващи 98.98% от акциите и 2473 самостоятелни вложители с дял от 1.01 %. Но развиването на компанията се дефинира от два съществени акционера - "Алуметал " АД с 73.25% от книжата с право на глас и FAF Metal Sanayii ve ticaret AS с 16.86% от капитала.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР