Таванът на кешовите плащания засега остава 10 000 лв. Бюджетната

...
Таванът на кешовите плащания засега остава 10 000 лв. Бюджетната
Коментари Харесай

Таванът на плащанията кеш остава 10 000 лв., засега

Таванът на кешовите заплащания към този момент остава 10 000 лева Бюджетната комисия в Народното събрание не одобри предлагането на ГЕРБ прагът за заплащания в брой да е до 5000 лева

Първоначалното предлагането на ГЕРБ беше кешовите заплащания да бъдат лимитирани до 1000 лева То обаче срещна рецензии, поради което ръководещите се отхвърлиха. Тогава те предложиха по банков път да се заплащат покупките над 5000 лева

" Предложихме 5000 лева, което за нас е салдото да има сходна мярка и тя да носи своите позитивни страни за приходите на бюджета и това да не се затрудни стопанският оборот ", изясни ръководителят на бюджетната комисия и народен представител от ГЕРБ Менда Стоянова.

В последна сметка обаче предлагането не съумя да мине през бюджетната комисия в Народното събрание, съобщи Дарик.

" На комисия не чух нито един логичен образец, дори никакъв образец не чух от сътрудниците от останалите парламентарни групи, които не го гласоподаваха и остана 10 000 лева ", възмути се Стоянова.

" Не чух един логичен образец каква е договорката, покупката, която вие ще извършите като физическо лице над 5000 лева и тя ще ви затрудни. Тоест тяхното гласоподаване съгласно мен беше малко прочувствено, тъй като не желая да давам квалификации, че пазят сивия бранш ", разяснява шефката на комисията.

Предстои тематиката да бъде дефинитивно разисквана в пленарната зала.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР