Tata Nano трябваше да бъде революция в автомобилния дизайн, когато

...
Tata Nano трябваше да бъде революция в автомобилния дизайн, когато
Коментари Харесай

Tata спира продажбите на най-евтината кола в света

Tata Nano трябваше да бъде гражданска война в автомобилния дизайн, когато беше показана през 2008 година като най-евтината кола в света. На доктрина тя отвори вратата към собствеността на коли за хора, които другояче би трябвало да карат единствено колелета или нищо въобще. Десетилетие по-късно обаче, действителността е доста друга. След като понижи производството, индийският производител на коли съобщи, че актуалният Nano „не може да продължи след 2019 г.“ Последните индустриални данни оказват помощ да се изясни хода на компанията. Tata е продала единствено един (да, един) Nano през юни по отношение на 275 година по-рано, което единствено по себе си не е огромно разклащане на пазар, където сегментът на автомобилния бранш е очевидец на избухлив напредък.
Докато компанията не изясни публично излизането от бизнеса, имаше доста проблеми, които тормозеха Nano през цялото време. Производството започва постепенно и трудно и имаше проблеми както във връзка с качеството, по този начин и във връзка с сигурността (особено наклонността за запалване), които повредиха репутацията му.

Най-голямата спънка за триумфа обаче може да е дизайнът на самия автомобил. Tata мислеше, че фокусирането върху цената над всичко друго би помогнало на продажбите, само че това понижение на разноските може да се окаже отблъскващо – за мнозина изглеждаше, че взимат слаба машина единствено поради цената. Индийската процъфтяваща междинна класа наподобява е била по-заинтересована да икономисва за естествени коли, които би се радвала да има.

Това не изключва предстоящ Nano, само че евентуално това ще изисква фундаментална смяна във философията, която се концентрира върху цената против парите, а не върху цената на дъното на автокаталозите. И няма гаранция, че ще бъде сполучлива даже и тогава. Макар автомобилните приложения като Uber може да не преобладават Индия, те към момента понижават потребността от благосъстоятелност на коли. В някои случаи би могло да бъде по-евтино просто да се употребяват коли на поискване, вместо да се купува нов.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР