Търсят връзка с фирмата, чиито незаконни складове подпалиха един от

...
Търсят връзка с фирмата, чиито незаконни складове подпалиха един от
Коментари Харесай

Държи ли Ндрангета незаконни депа за боклук у нас

Търсят връзка с компанията, чиито противозаконни хранилища подпалиха един от мостовете на автомагистрала " Струма "

Незаконни депа за предпазване на боклуци без нужните разрешителни са разкрили проверяващите в хода на огромната интервенция против дейностите на калабрийската мажия Ндрангета у нас. Това стана ясно от брифинга в Плевен, който дават тлавният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Ивайло Иванов и окръжният прокурор на Плевен Ваня Савова.

Предполага се, че противозаконните депа да боклуци са благосъстоятелност на компанията, чиито противозаконни хранилища подпалиха един от мостовете на автомагистрала " Струма " край Дупница. През август, поради пожара на автомагистралата, организация " Пътна инфраструктура (АПИ) даде притежателя на склада – компанията " Феникс Дупница ", на прокуратурата. Обвинението незабавно образува досъдебно произвеждане за причиняване на пожара.  Предвиденото наказване е затвор до 8 година АПИ ще предяви и иск към компанията поради нерегламентираното бунище. Ако се съди от финансовия ѝ доклад, компанията не е огромна и приходите ѝ за 2018 година са били над 1.7 млн. лева, а облагата 165 хиляди лева, като година по-рано е била даже на загуба, заяви ПИК.

ВИЖ ОЩЕ: Мащабна акция у нас против боклука на Ндрангета

Както " Стандарт " заяви по-рано през днешния ден огромното следствие против калабрийската мафия Ндрангета, при което управляващите в Италия арестуваха над 300 мафиоти, в това число и една българка, доближи и до България. Акцията у нас се води в региона на Плевен под директното управление на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов. Той е отпътувал на мястото на интервенцията, откакто по-рано тази заран детайлности по следствените дейности са били обсъждани от премиера Бойко Борисов, основния прокурор Иван Гешев и управлението на Министерство на вътрешните работи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР