Търсят останкитеДен по-рано подобен обект е свален над АляскаЗатвориха небето

...
Търсят останкитеДен по-рано подобен обект е свален над АляскаЗатвориха небето
Коментари Харесай

Изтребители свалиха неидентифициран обект с цилиндрична форма над Канада

Търсят останките

Ден по-рано сходен обект е свален над Аляска

Затвориха небето над щата Монтана поради " радарна особеност "

Премиерът на Канада Джъстин Трюдо заяви, че неидентифициран обект е бил свален, до момента в който е прелитал над Юкон, в северозападната част на страната, предадоха международните организации.

" Разпоредих да бъде свален неидентифициран обект, който летеше в канадското въздушно пространство ", заяви в Туитър Джъстин Трюдо. " Самолети на Канада и на Съединени американски щати бяха изпратени на място. Американски аероплан Ф-22 стреля и порази обекта ", добави Трюдо. Той заяви също така, че е разговарял по отношение на случая с американския президент Джо Байдън. Сега канадските сили ще приберат и проучват отломките от сваления обект, разясни пък Трюдо.

Говорителят на Пентагона Пат Райдър изясни, че президентът Байдън е разрешил на един от самолетите на Северноамериканското авиокосмическо командване да работи с Канада.

Tова е третият сходен случай за седмица. В петък неидентифициран обект беше свален във въздушното пространство на Аляска от американски F-22, а предишния уикенд китайски балон за наблюдаване беше свален от F-22 край крайбрежията на Южна Каролина.

Министърът на обраната на Канада Анита Ананд съобщи, че обектът е бил с цилиндрична форма и с по-малки размери от китайския шпионски балон, който бе свален предишния уикенд с американска ракета над Южна Каролина.

Ананд разясни, че сваленият обект над Канада е представлявал евентуална опасност за самолетите на гражданската авиация. Той е летял на височина от 14 000 фута (4,2 километра), нелегално е навлязъл в канадското въздушно пространство и е представлявал действителна опасност за гражданските полети, сподели Ананд. Тя разясни, че обектът е бил свален на към 100 благи (160 километра) от границата на Канада със Съединени американски щати, над територията на Канада.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР