Търся всички възможни пътища, за да предотвратя решението на общината.

...
Търся всички възможни пътища, за да предотвратя решението на общината.
Коментари Харесай

Авторът на паметника "1300 години България": Няма основания за премахването му



Търся всички вероятни пътища, с цел да предотвратя решението на общината. От моя позиция учредения за премахването на паметника няма. Това сподели създателят на паметника "1300 години България " проф. Валентин Старчев в ефира на БТВ.

„ Това политизиране въздейства на решението на общината. Нищо не пада от него. Той е в положение, че няма заплаха. Още преди време, когато беше здрав към него и в редица други обстановки по време на една сесия на ЮНЕСКО делегатите и културни министри се снимаха с него. Ако беше рисков това нямаше да се допусне. Ненормално е да се приказват такива неща “, безапелационен бе създателят на монумента.

„ В интерес на истината имаше моменти на недовършване на едни неща, за което се направиха протоколи и се довършиха. Разчитат на едно писмо, че няколко плочи от западното крило ги няма. През зимата влезе влага и те бяха махнати. Това, че падат е погрешно тълкувание “.

„ Едната причина за премахването е, че по този начин режимът си утвърждава властта. След това пристигна казуса, че се опълчва с различен монумент на 6 полк. Така продължи в тази посока на политизиране и опълчване на обществото “, означи Старчев. „ Сега има предложение, когато паметникът се разглоби, някъде в Бояна да се откри място и да се аранжира отначало - това звучи неуместно. Тези композиции са проведени дружно с архитектурата в избран ред “.

Сега създателят на паметника упорства за прекъсване на процеса на разрушение и той да се реновира.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР