Таро наподобява вкуса на ямс (сладък картоф), заради което често

...
Таро наподобява вкуса на ямс (сладък картоф), заради което често
Коментари Харесай

Таро – неочакван източник на витамини

Таро прилича усета на ямс (сладък картоф), поради което постоянно се назовава катрофа на тропиците. Той се отглежда както в сухи, по този начин и в по-влажни региони и влиза в състава на хавайските специалитети. Таро, като се изключи че е апетитен, е и извънредно богат на витамини.

В него се откриват витамин А, С, Е, К, както и витамини от В-групата – фолиева киселина (витамин В9), ниацин (витамин В3), пантотенова киселина (витамин В5), пиридоксин (витамин В6), рибофлавин (витамин В2), тиамин (витамин В1). Също е богат на минерали, фитонутриенти, фибри и белтъчини.

Благодарение на изключителното си благосъстояние от витамини, таро има безчет лечебни качества, които го вършат доста потребен за организма.

Витамин А е значим за зрението при индивида, както и за поддържането на здрави кожа и лигавици. Консумацията на артикули, богати на този витамин, са от голяма важност за имунната система, както и за производството на червени кръвни кафези.

Наличието на Аскорбинова киселина (витамин С) в тарото също е огромен плюс. Тази киселина е от витално значимо значение за производството на колаген, както и да поддържа оптимални равнища на витамините А и Е. Също поддържа имунната отбрана на индивида, предпазвайки го от болестотворни сътрудници.

 Витамини

Витамин Е (токоферол) е също в голяма изгода на индивида. Този антиоксидант е от голяма важност за поддържане на имунитета. Важен е и за образуването на алените кръвни кафези и за усвояването на витамин К в организма. Съществуват и изказвания, че точно токоферолът предотвратява развиването на злокачествените и сърдечно-съдовите болести, също и тези на черния дроб и други.

От своя страна, витамин К играе значима роля в съсирването на кръвта. Също е нужен за построяването на здрави кости и сърдечно-съдова система.

А витамините от В групата в таро го вършат безусловно незаместим. Те вземат участие в редица процеси в организма, без които той не би могъл да действа вярно.

Таро е в действителност доста потребен за индивида, като не би трябвало да се употребява в недопечен тип, тъй като е отровен. Приготвен вярно, той ще задоволи всички потребности на организма, поддържайки го здрав и резистентен на нездравословната околна среда.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР