Тържествен богоявленски водосвет на бойните знамена, флаговете и знамената-светини на

...
Тържествен богоявленски водосвет на бойните знамена, флаговете и знамената-светини на
Коментари Харесай

Водосвет на бойните знамена и знамената-светини на Българската армия

Тържествен богоявленски водосвет на бойните флагове, флаговете и знамената-светини на Българската войска бе отслужен през днешния ден, 6 януари, пред Паметника на незнайния боец в София от Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний, оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата . На ритуала участваха президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев, министър-председателят акад. Николай Денков, министърът на защитата Тодор Тагарев, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, висши военни, народни представители, представители на локалната власт, представители на военно-патриотични и родолюбиви организации, общественици и жители.

Министърът на защитата Тодор Тагарев поздрави военнослужещите във връзка светлия християнски празник и пожела през новата година да бъдат живи и здрави, благополучни със фамилиите си и да могат да отделят цялото належащо внимание, с цел да се готвят да пазят родината. Министър Тагарев сложи акцент върху това, че в сегашния миг Българската войска върви нагоре като условия, като запаси, които заделяме за армията, като ниво на подготовка, покачване на оперативната съгласуемост. " Въоръжените сили, които сме си поискали, бяха написани още в доктрината от 1999 година, само че започваме да ги виждаме – Въоръжени сили, които са комплектовани с добре готови стимулирани военнослужещи, мъже и дами, които са добре оборудвани, които се усещат уверени в нивото на подготовката, която имат и заслужават уважението на нашите съдружници “, посочи той.

Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов пожела на всички военнослужещи и цивилни чиновници на Българската войска и Въоръжените сили здраве, религия и оптимизъм. " Виждате, че нещата стартират да се случват в армията. 2025-2026 година ще бъде времето, когато ще забележим новия образ на Българската войска “. Това сподели адмирал Ефтимов и добави, че би трябвало да

се пазят хората и би трябвало да се набират нови хора, с цел да има квалифициран, отговарящ на актуалните условия, персонален състав. " Трябва да имаме съответните политики, да се мисли за обществен пакет, да се мисли за облекчаване на потребностите на военнослужещите, на техните фамилии и това да стане народен приоритет “, акцентира началникът на защитата.

В столицата водосвет беше отслужен на знамената-светини на Тринадесети пехотен Рилски полк, Петнадесети пехотен Ломски полк, Двадесет и трети пехотен Шипченски полк, Тридесети пехотен Шейновски полк, Шести пехотен Търновски полк, Двадесет и четвърти пехотен Черноморски полк, Двадесет и пети пехотен Драгомански полк и щандарта на Първи конен полк, както и бойните флагове на Националната гвардейска част, Военната академия " Г. С. Раковски “, военните формирования 44 510 – София, 22 320 – Божурище, 28 860 – Горна Малина, 42600 – Мусачево, 24 900 – Враждебна и на представителните флагове на типовете въоръжени сили.

Бяха поднесени венци и цветя пред паметника на Незнайния боец в символ на поклонение пред паметта на починалите за свободата и независимостта на България.

Традиционният Богоявленски водосвет на бойните флагове, флаговете и знамената-светини на Българската войска беше отслужен през днешния ден във всички гарнизони на Българската войска.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР