Търговците в пешеходните зони ще имат право да разширят масите

...
Търговците в пешеходните зони ще имат право да разширят масите
Коментари Харесай

Заведенията в Капана завземат тротоарите

Търговците в пешеходните зони ще имат право да разширят масите за сервиране навън, в случай че Общинският съвет гласоподава през днешния ден измененията в Наредбата за слагане на преместваеми обекти за увеселителна, комерсиална или друга обслужваща активност. Корекциите са препоръчани от кмета Иван Тотев, който още преди един месец заяви, че притежателите на заведенията ще имат опция да изваждат масите освен пред своите здания, само че и на отсрещната страна на улицата, в случай че по нея не вървят коли. Изричното изискване е да има документално единодушие на  собствениците, под чиито прозорци ще се яде и пие.  

Ограниченията, посочени в остарелия вид на наредбата, ще отпаднат за Стария град, площад " Централен ", Главната, " Капана ", ул. " Райко Даскалов " от Римския конгрес до Пешеходния мост. Досега наредбата позволяваше да се слагат маси най-вече на три метра от обекта. Има от ден на ден случаи, когато търговците и ресторантьори желаят по-голяма повърхност, твърди кметът. В новата разпоредба е записано още, че когато масите се подреждат на тротоара, би трябвало да се съблюдава разстояние, не по-малко от 1,5 метра от тротоарната линия към улицата, с цел да има място за пешеходци.  

Най-вече търговците от " Капана " желаят да разширят сервирането навън в пешеходната зона, защото идва летният сезон и се чака кварталът да се оживи.  Има концепция в петък и събота  вечер по един час  да свири музика на сцената, наречена " Ядрото ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР