Търговците от Одрин поискаха намаление на цената на PCR тестовете

...
Търговците от Одрин поискаха намаление на цената на PCR тестовете
Коментари Харесай

Ще върнат ли по-евтини PCR тестове българите и гърците в Одрин?

Търговците от Одрин желаеха понижение на цената на PCR тестванията за ковид, които турските управляващи изискват от българските жители, идващи на пазар в града.

Председателят на задругата на одринските търговци и занаятчии Хакан Фъндъклъ уточни, че епидемията има тежки последствия за локалните търговци и занаятчии.

" Преди фамозните одрински пазари Бедестен, Али паша и Араста преливаха от туристи от България, които всеобщо купуваха предлаганите артикули. Сега пазарите са пусти, надлежно и облагите са нулеви. Одринската търговия и стопанската система в огромна степен зависят от туристите от България и Гърция.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Петъчният пазар в Одрин затваря за две седмици поради епидем...

Но заради това, че тестванията за ковид са доста скъпи, българите към този момент не могат да идват да пазарят при нас. Трябва да се откри решение като се отиде към поевтиняване на тестванията и удобства особено за българските и гръцките жители, които са съществени клиенти на одринските търговци ", съобщи той, представен от Българска телеграфна агенция.

Председателят на Одринската търговско-промишлена палата Реджеп Зъпкънкурт предложи неотдавна да се създадат понижения за тестванията на.

" Ако успеем да реализираме понижение на цената на Коронавирус тестванията, туристите от България и Гърция ще стартират отново всеобщо да идват на пазар в Одрин и по този начин ще има изгода и за нашите търговци, и за туристите ", съобщи одринският представител.

Преди въвеждане на условието за PCR тест към, откъдето се доставяха с най-различни артикули. Твърди се, че туристите харчели приблизително по към 100-150 евро на човек.

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР