Търговците от Одрин чакат с нетърпение клиентите си от България,

...
Търговците от Одрин чакат с нетърпение клиентите си от България,
Коментари Харесай

Одрин тръпне! Сънува как идват българите

Търговците от Одрин чакат с неспокойствие клиентите си от България, откакто нашето държавно управление облекчи изискванията за влизане в Турция в границите на ограниченията против епидемията от COVID-19, написа " Марица ".

С новото решение, влезнало в действие от 1 февруари, от българските жители със документ за имунизация към този момент няма да се изисква PCR тест при влизане в България. Българските туристи през последните месеци задоволяват всичките си потребности от Одрин - от медикаменти, храна, облекло, артикули за бита, почистващи препарати и даже мебели, тъй като цените са извънредно преференциални. Като чуха новината предходната седмица, търговците заредиха с нова стока магазините и започнаха трескаво да чакат клиентите си от България.

Търговците чакат вълна от пазаруващи в петък, събота и неделя. Даниел Димитров, който беше един от първите българи пристигнали още във вторник, незабавно откакто облечените ограничения влязоха в действие, сподели, че се радва, че условието за PCR тест е отстранено. „ Днес е първият ден. Беше доста хубаво, че задължението беше анулирано. Условията за извършване на покупки тук са към момента доста преференциални за нас. "

Емин Гавас който също е от България сподели: „ Ще има повече навалица в петък и през уикенда. Ние дойдохме по-рано сутринта. Ще пазарим и се връщаме. Купихме сирене и саралия. Доволни сме, че пътуването се облекчи. Вече минавам без да върша PCR тест за COVID-19. Само който не е имунизиран ще би трябвало да се тества, с цел да може да пристигна в Турция и при връщане в България. Но тестванията в Турция костват едвам към 30 лв.. Препоръчвам на всички да се имунизират. Ваксинацията е доста значима за здравето ", сподели той.

Търговецът от Одрин Мехмет Коюнджу съобщи, че се приготвят и чакат българските жители да дойдат през уикенда. Но също по този начин имат съдействие с клиентите от България и от в този момент получават поръчки от там. Така когато дойдат клиентите няма да губят време, а напряко си получават поръчките. Суат Фахри, който също пристигна да пазари от България, сподели: " Изискването за PCR теста е отстранено, и защото е работен ден, нямаше доста хора. Дойдох да пазаря, само че ще да прегледам и забележителностите в Одрин. Чух, че почивните дни са доста по-натоварени. "

Един от търговците в Бостанпазаръ, Метин Доган, сподели: „ Засега посещаемостта от България е слаба. Очакваме да дойдат в петък, на Улус пазара, както и през уикенда. Надяваме се да дойдат, тъй като турците нямат толкоз пари за покупки към този момент. Ние изнемогваме финансово. Сега 99 % от стопанската система на Одрин зависи на клиенти от България. Българите идват и пазарят от мен, а аз разходвам парите, които спечелвам, за извършване на покупки от други търговци тук. Тона е финансова верига. Очакваме претрупан петък и събота. ", сподели той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР