Търговците на луксозни стоки в Лондон се опасяват, че градът

...
Търговците на луксозни стоки в Лондон се опасяват, че градът
Коментари Харесай

Лондон губи потребителите на луксозни стоки, които отиват към Франция и Италия

Търговците на първокласни артикули в Лондон се притесняват, че градът губи привлекателността си като дестинация за извършване на покупки.

Опасенията идват от това, че туристите от Съединените щати, Китай и Персийския залив се стичат в Париж и Милано, където данъчните облекчения към момента оферират метод за понижаване на разноските за покупките им, написа Reuters.

Индустрията упорства Министерството на финансите да възвърне извършването на покупки без налог върху продажбите на задгранични гости, което беше в действие до 2020 година, когато Англия напусна Европейския съюз.

Магазини като Harrods и Harvey Nichols, мениджърът на парцели в Челси Cadogan и The Lanesborough Hotel са се обединили дружно със стотици търговци на дребно с апел за смяна на разпоредбите.

„ Чуваме от някои марки, че приоритизират Париж за вложения в магазини. Виждат какво се случва с продажбите “, споделя Стив Медуей, основен изпълнителен шеф на организацията, представляваща търговците от Кингс Роуд и Найтсбридж.

Медуей отбелязва, че интернационалните гости способстват с 28,4 милиарда паунда (34,5 милиарда долара) към Брутният вътрешен продукт на Обединеното кралство годишно, от които Найтсбридж и Кингс Роуд са забележителна част.

Международната компания за възобновяване на налози Global Blue разгласява проучване, съгласно което разноските на туристи от Съединени американски щати във Англия изостават на фона на интереса им към Франция, Испания и Италия.

Още по-голям проблем е, че самите английски консуматори стартират да харчат повече в Европейския съюз, където те могат да си върнат Данък добавена стойност, начислен върху стоките.

На фона на признаците, че някои първокласни марки влагат повече във френските си магазини на " Шанз Елизе ", в сравнение с в Лондон, представителите на промишлеността желаят данъчните тласъци да бъдат възобновени, с цел да се резервира Англия конкурентоспособна.

В противоположен случай това ще окаже отрицателно въздействие върху цялата туристическа екосистема, в това число хотели, заведения за хранене, таксита, музеи и театри.

Правителството твърди, че безмитното извършване на покупки не е имало изключително огромно въздействие върху туризма, заради което е предпочело да събира доходи за бюджета. Това обаче не се удостоверява от английските търговци.

Burberry, най-голямата английска марка за първокласни артикули на дребно, предизвестява от година, че Лондон губи от други европейски градове поради правилото за Данък добавена стойност. Производителят на чанти Mulberry споделя, че премахването на извършването на покупки без Данък добавена стойност е главен фактор зад затварянето на магазина си на " Бонд Стрийт " през февруари.

Сара Джаконели, шеф по връзките на New West End Company, която съставлява 600 бизнеса, разяснява, че Англия си е вкарала голям автогол: „ Ако можете да отидете в Европа и да получите 20% отстъпка, за какво да не го извършите? “

Данните на Global Blue демонстрират, че през 2022 година разноските на американски гости във Англия са се върнали до 101% по отношение на равнището от 2019 година - само че Франция и Италия са удвоили този растеж с 256% и 226%.

За гости от страните от Персийския залив (Бахрейн, Кувейт, Оман, Катар, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства) продажбите в Обединеното кралство се са се върнали единствено до 65% от равнищата от 2019 година Междувременно Франция е с растеж 198% по отношение на 2019 година, Италия - 166%, a Испания - 158%.

Още по-тревожно за бъдещето е, че изследването на Global Blue, обхванало и над 10 000 китайци, посетили Европа през 2019 година, открива, че Англия понижава привлекателността си и за тях.

Само 42% от китайските туристи възнамеряват да посетят Англия - спад от 70%, съпоставено с 2019 година Испания, Италия и Германия към този момент са по-популярни от Острова.

Китайците са най-важната демографска група за наблюдаване, тъй като постоянно са били най-чувствителни към цените.

Управляващият шеф на Harrods Майкъл Уорд споделя, че в случай че не се подхващат ограничения, въздействието ще се види надалеч оттатък магазините, като хотелите и заведенията за хранене в Лондон към този момент означават неналичието на интернационалните купувачи.

Cadogan, главният хазяин в западните лондонски квартали Челси и Найтсбридж, чиито парцели обгръщат над 364 217 кв. м., също прикани държавното управление да работи.

„ Сега сме в излишно неподходящо състояние по отношение на нашите прилежащи градове в Европейски Съюз, във време, в което би трябвало да се съсредоточим върху стимулирането на интернационалните пътувания “, счита основният изпълнителен шеф Хю Сиборн.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР