Търговци масово опитват да пласират изостанала продукция с некоректни съобщения

...
Търговци масово опитват да пласират изостанала продукция с некоректни съобщения
Коментари Харесай

НПО: Търговци опитват да пласират изостанала продукция с некоректни съобщения за отстъпки

Търговци всеобщо пробват да пласират изостанала продукция с неточни известия за отстъпки.

Това е открила инспекция на Националната асоциация за отбрана на потребителите на положението на пазара в края на предходната седмица. (НАЗП е неправителствена организация, основана за отбрана интерсите на потребителите).

През последната седмица шлагер при „ пониженията “ са изчезнали остарели цени и интервал, в който ще се ползва отстъпката. По закон, във всяко известие за понижение на цените наложително би трябвало да показва периода, през който стоките и услугите се продават с понижени цени. Целта е потребителят да е наясно докога ще може да се възползва от изискванията на офертата и да не взима импулсивни решения.

Където пък е посочен интервал на понижението на великденски лакомства, като шоколадови зайци, яйца и пилета, както и играчки, постоянно той е с дълготрайност покрай месеца, което също е нарушаване.

Проверките са открили и случаи, в които търговски артикули като яйца и козунаци, се оферират на понижени цени, само че етикетът е подложен по този начин, че остарялата цена въобще не се вижда и потребителят не може да разбере какъв е размерът на отстъпката.

Предлагането на по този начин наречения „ нов артикул “ на промоция е друга нелоялна процедура
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР