Търговското министерство на САЩ създаде временен общ лиценз, с който

...
Търговското министерство на САЩ създаде временен общ лиценз, с който
Коментари Харесай

Правят европейска операционна система за Хуауей?

Търговското министерство на Съединени американски щати сътвори краткотраен общ лиценз, с който възвръща опцията на " Хуауей " да поддържа съществуващите мрежи и да дава актуализации на софтуера на съществуващите мобилни устройства на компанията. Това обаче няма да реши проблемите на потребителите на смарт телефони и други мобилни устройства на компанията, която изгубва правата от „ Google “ да употребява системата „ Андроид “.

„ Хуауей “ има прочут ресурс от американски чипове, технологии и лиценз за устройствата, ползващи операционната система „ Андроид “ на „ Google “, само че казусът е оттук-нататък по какъв начин компанията ще развива своите европейски и международни пазари.

От фирмата-производител загатнаха още през март, защото тази възбрана бе предстояща, че може да стартират създаването на своя лична операционна система – различна на „ Андроид “ на „ Google “. Или пък употребявайки отворения код на „ Андроид “ да употребяват приложения, които не са на „ Google “ – т.е. не Play Store да вземем за пример.

Преди няколко месеца е обсъждано партньорство с френски стартъп, който да даде различна интернет търсачка, а финландска компания приказва даже за създаването на европейска операционна система, която да бъде приложена в тези последващи модели телефони.

Нормално е потребителите, в това число в България, да изпитват терзания за бъдещето потребление на своите „ Хуауей “ мобилни устройства във връзка с услугите на „ Google “ след рестриктивните мерки, които разгласи американската компания, съобщи пред БНР Мариана Трифонова от Института за икономическа политика.

В България „ Хуауей “ записва доста бързо повишаване на пазарния дял, а и в Европа, вследствие на което българските и европейските консуматори ще бъдат неподходящо наранени, сподели Трифонова.

В същото време тя означи, че решението на Министерството на търговията на Съединени американски щати, което издаде 90-дневен лиценз, допускащ на „ Хуауей “ да обслужва мрежите и обновява програмното поръчителство на мобилните ѝ устройства, цели намаляване на отрицателните резултати върху потребителите и фирмите, употребяващи технологии на китайския колос.

„ Моето схващане е, че към този миг, устройствата, които са закупени, ще действат и ще продължат ъпдейтите (на софтуера – бел.ред.). Проблемът е по-скоро във връзка с новите устройства, които следва да навлязат на пазара “, уточни Трифонова.

Трифонова се съгласи, че проблемите на „ Хуауей “ са единствено част от продължаващия търговски спор сред Съединени американски щати и Китай.

„ Съвсем естествено е той да се трансферира на софтуерното поле… както при множеството търговски разногласия в един глобализиран свят, губещите са доста. И в този случай целият свят ще бъде обиден по един или различен метод отрицателно, в това число потребителите в Европа “, сподели тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР