Търговският оборот между Русия и Япония се е увеличил с

...
Търговският оборот между Русия и Япония се е увеличил с
Коментари Харесай

В условия на санкции - търговията между Русия и Япония скочи с 31% през август

Търговският оборот сред Русия и Япония се е нараснал с 31% през август в съпоставяне със същия интервал на предходната година, до 219 милиарда йени (около $1,53 милиарда). Това демонстрират данните от комерсиалната статистика на японското министерство на финансите, заяви " Известия ".

Отбелязва се, че това нарастване е обвързвано главно с нарасналите международни цени на горивата. Което докара до доста повишаване на вноса на енергоносители от Русия в стойностно изражение.

По-конкретно, вносът на съветски полутечен природен газ (LNG) във физическо изражение се е нараснал през август с 211% в съпоставяне със същия интервал на предходната година, а в стойностно изражение повишаването е с 386%.

Освен това, Япония понижи размера на вноса на въглища от Руската федерация, само че в стойностно изражение той се е нараснал през предишния месец на годишна база със 120%.

По данни на Министерството на финансите на Япония, общата стойност на минералните горива, закупени от Русия през август, е повишена със 135% на годишна база.

Япония също по този начин усили вноса на зеленчуци от Русия със 154%, само че пък понижи фрапантно вноса на зърно и соя.

В същото време, износът за Русия от Япония понижава през август на годишна база с 21,5%. Най-много се свива износът на аварийни елементи за коли за (със 73%). Намаляват и доставките на рейсове и камиони (с 51%).

Износът на японски компютри обаче нараства със 107%, а на съставените елементи им - със 161%. Също по този начин, доставките на леки коли за Русия са се нараснали с 5,8%.
 В Япония може да се стигне до режим на електроснабдяването
В Япония може да се стигне до режим на електроснабдяването

Правителството приканва за строги икономии
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР