Търговски и транспортни фирми протестират на граничния пункт Кулата“ с

...
Търговски и транспортни фирми протестират на граничния пункт Кулата“ с
Коментари Харесай

Търговци и превозвачи протестират на ГКПП Кулата

Търговски и транспортни компании стачкуват на граничния пункт „ Кулата “ с гледище другият пункт - „ Илинден-Ексохи “, да бъде отворен за товарни транспорти.

От 22 юли пункта е затворен и превозвочите са принудени да изминават четири пъти по-голямо разстояние, с цел да влязат в Гърция. Така те търпят съществени загуби.

Гръцкото държавно управление затвори всички пунктове на границата с България като се изключи Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата-Промахон като мярка против разпространяването на ковид.

След извършени към този момент два предупредителни митинга, засегнатите български фирми се заканиха да блокират граничния пункт при Кулата. Към момента обаче митингът е кротичък, само че има засилено наличие на служители на реда, заяви БНР.

Протестът ще продължи до 22.00 часа. Той е подсилен и от Съюза за интернационалните преводи, както и от Сдружението на транспортните служащи.

" Тези километрични опашки, които се основават на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата " са убийствени за всички. Не знам въобще Европа по какъв начин търпи това ", разяснява Кръстьо Веселинков, един от уредниците на митинга.

Те акцентират, че претекстовете им са изцяло икономически и обществени, провокирани от неколкократното удължение на периода на рестриктивните мерки, въведени от южната ни съседка. Последно Гърция разгласи, че ще отвори пунктовете с България на 10 септември.

Превозвачите обаче са скептични, че това ще се случи, тъй като в началото южната ни съседка разгласи, че това ще се случи на 3 август, след това го отсрочи за 2 септември, а в този момент - за 10 септември.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР