Търговската верига Lidl обяви, че е избрала България за откриването

...
Търговската верига Lidl обяви, че е избрала България за откриването
Коментари Харесай

Lidl наема 120 души в свой нов център за развойна дейност в София


Търговската верига Lidl разгласи, че е избрала България за откриването на собствен нов високотехнологичен ИТ център за развойна активност. Той се споделя Lidl Digital и в него към този момент работят 25 експерти. Предстои да бъдат наети още близо 100 души, които да станат част от екипа.

В момента Lidl разполага с сходни центрове още в Германия, Испания и Румъния.

 Lidl наема 120 души в собствен нов център за развойна активност в София

Lidl Digital ще обслужва всички страни, в които оперира компанията, и ще дава отговор за основни ИТ планове на интернационалната верига. Основната активност на локалния екип ще бъде създаването на характерни платформи, системи и решения, които да се употребяват за онлайн търговия като нова и допълваща посока на настоящия сполучлив стационарен бизнес на компанията.

„ Изключително самопризнание и мотив за горделивост за нас е фактът, че подобен център се открива и в България. Това е доказателство за сполучливото и стабилно развиване на нашия бизнес и голямото доверие, което ни се гласоподава за ръководството на толкоз значими за Lidl планове “, разяснява Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф на Лидл България.

Lidl е избрала България за своя нов ИТ център за развойна активност след конкуренция сред няколко европейски страни, разясняват от компанията. Успешното наличие на Лидл България в района, както и одобрения имидж на България като страна с висококвалифицирани ИТ експерти и динамичното развиване на ИТ бранша у нас са измежду аргументите, натежали в интерес на избора на страната ни за откриването на новото ИТ звено.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР