От 1 април Владислав Иванов застава начело на Motorola Австрия.

...
От 1 април Владислав Иванов застава начело на Motorola Австрия.
Коментари Харесай

Българин застава начело на Motorola Австрия

От 1 април Владислав Иванов застава отпред на Motorola Австрия. Българинът е част от компанията към този момент 7 години. Кариерата на Иванов в софтуерния отрасъл стартира още в неговите ранни студентски години, когато той се занимава с търговия на копирни машини в една от най-големите марки на пазара. Впоследствие минава през К&K и “Солитрон”, с цел да стигне до Lenovo, когато през 2012 година софтуерния колос започва бизнес интензивно в България.

Следват няколко доста сполучливи години за Иванов и Lenovo - поредно реализиране на лидерски позиции по продажби в бизнеса с компютри, преносими компютри, таблети. Сред най-забележителни достижения на Владислав Иванов е първото място по доставки в сегмента с мобилни телефони през 2016-а година, побеждавайки тогавашния и настоящ водач в България.

Преди три години, едвам на 37, Владислав Иванов поема отговорност като Генерален управител за бизнеса на Motorola за 14 страни в цяла Югоизточна Европа, а от 2019 година ще има за цел да нарежда марката в челните позиции и на пазара в Австрия.



В района на Иванов се отличават страни като Словакия и Сърбия, в които Motorola към този момент реализира двуцифрен пазарен дял, а съгласно прогнозите това следва да се случи напълно скоро в България и Румъния.

“За мен е чест и голямо предизвикателство да поема бизнеса на Motorola в Австрия. Един пазар, който има доста повече западни полезности и една по-различна просвета на извършване на покупки от тази, която имаме ние, тук на Балканите. Вярвам, че дружно с моя екип можем да пренесем положителните практики и да реализираме високи резултати, тъкмо както го вършим и в останалите страни от нашия район.”, разяснява Владислав Иванов.

В световен мащаб Motorola разгласи, че излиза на облага през третото фискално тримесечие на 2018/19 година, с което извърши обещанието си да покрие с продажби и усъвършенствани процеси големите вложения, които бяха осъществени по време на придобиването и преструктурирането на компанията. Така марката към този момент е водач в Мексико, заема втора позиция в цяла Латинска Америка и още веднъж се завърна измежду обичаните марки на потребителите в Съединени американски щати и Европа.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР