Станимира Влаева получи признанието Google Developer Expert и в момента

...
Станимира Влаева получи признанието Google Developer Expert и в момента
Коментари Харесай

Станимира Влаева е единствената българка с признание Google Developer Expert


 Станимира Влаева е единствената бъларка с самопризнание Гугъл Developer Expert

Станимира Влаева получи признанието Гугъл Developer Expert и сега е единственият софтуерен експерт в България с това отличие. Програмата Гугъл Developer Experts е основана и се управлява от Гугъл. Тя има за цел да отличи опитни експерти със задълбочени механически познания и умения за една или повече технологии на компанията.

„ Номинирането и избирането ми за Гугъл Developer Expert е естествено продължение на устрема ми да споделям знанията и опита си с световната ИТ промишленост. Радвам се, че ще имам още повече благоприятни условия да оказвам помощ за развиването на Angular общността в България “, отбелязва Станимира. „ Благодаря на Progress, че ме поддържа и предизвиква да вземам участие в интернационалните конференции и да провеждам софтуерни събития в нашата общественост в София. Това ми дава убеденост да се целя още по-високо и да реализирам повече. “

Станимира е приет специалист в региона на създаването на мобилни приложения. През последните две години тя е преподавател на 15 световни софтуерни конференции, отдадени на Angular, в Съединени американски щати Холандия, Китай, Индия и други В България тя е водила лекции и семинари на DevReach, на събития на Dev.bg - най-голямата ИТ общественост в страната, и други. Станимира е измежду уредниците на потребителската група на Angular в България (Angular Sofia Meetup).

Като Гугъл Developer Expert по Angular и уеб технологии, Станимира има директен достъп до специалисти от Гугъл и опция да взе участие в извънредни планове за менторство и шерване на познания. Тя ще посети световната конференция за разработчици Гугъл I/O на 7-9 май 2019 година в Маунтин Вю, Калифорния, Съединени американски щати.

В момента Станимира е част от екипа на Progress, разработващ NativeScript – фреймуърк с отворен код за основаване на „ native “ мобилни приложения с Angular, JavaScript, TypeScript и Vue.js. Тя се концентрира върху интеграцията на NativeScript с Angular.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР