Търговската марка Костя Копейкин ще стане име на фондация, а

...
Търговската марка Костя Копейкин ще стане име на фондация, а
Коментари Харесай

Една стотна от рублата. Как Костя Копейкин пренаписа Гогол

Търговската марка " Костя Копейкин " ще стане име на фондация, а тя ще дава стипендии на " даровити деца ". Копейкин е афектиран прякор за съветска взаимозависимост против дребни пари. Но съгласно индивида, за който се отнася, Копейкин в действителност е " съветският Робин Худ ", единствено че по Гогол.

Подиграват го с прякора Копейкин, а той вижда в него нещо хубаво. Лидерът на " Възраждане " изясни във Facebook от кое място идва това разминаване. Той направи това три дни откакто стана ясно, че депутати от „ Възраждане “ са подали документи за регистрация на комерсиална марка „ Костя Копейкин “ в Патентното ведомство.

В обявата си Костадинов упреква „ необразованите психодесни маргинали “, че са изтълкували неправилно решението за регистрация на комерсиална марка „ Костя Копейкин “. Лидерът на „ Възраждане “ споделя, че " Костя Копейкин " е позитивен воин от романа „ Мъртви души “ на Николай Гогол.

В написаното от Костадинов във връзка творбата на Гогол има най-малко четири неточни изказвания и общо комплициране за ролята на героя.

За това, че депутати от " Възраждане " са решили да патентоват прякор, се разбра от на юрист Диана Попова-Ганева в събота.

Заявлението е импортирано в Патентното ведомство няколко седмици след една сцена в Народното събрание - тогава Костадинов реагира с отвращение на това, че депутатът от " Продължаваме промяната " Искрен Митев се обръща към него с „ господин Копейкин “ и се стигна до. По-късно Костадинов изиска опрощение поради „ разпространяване на клюки за откраднати дотации “ и потребление на че наскърбяват някого, употребявайки " Копейкин “.

Що се отнася до регистрацията на марката, юрист Диана Попова-Ганева си я изяснява по този начин: „ евентуално водачът на „ Възраждане “ счита, че притежавайки комерсиална марка „ Костя Копейкин “, може да забрани на трети лица да употребяват този словен детайл и да стартира някакви правосъдни борби “. Но регистрацията на комерсиална марка не дава такива права.
Българският Копейкин
Няма достоверна информация за това кой е индивидът, който за първи път дефинира като Костя Копейкин водача на " Възраждане ". Прякорът е обвързван с ранната му политическа кариера. Историята е обратно във времето, когато Костадинов набира известност в публичния живот във Варна.

Политическата му кариера стартира оттова и от Вътрешна македонска революционна организация, а в края на 2021 година учредената от него партия „ Възраждане “ влиза в Народното събрание. Костадинов е прочут с това, че желае гибел за „ изменниците на националното дело “. и затвор за всички, „ които не са с нас “. Иска излизане от Европейския съюз и НАТО. Казва, че " ще дава отговор пред съда за закононарушенията си против България и българите " и упреква всички, че работят под непознато въздействие.
Обяснение по Гогол
Два дни откакто стана известно, че има записана комерсиална марка „ Костя Копейкин “ представители на „ Възраждане “ започнаха да легендират дейностите си.

В понеделник секретарят на партията Деян Николов сподели, че ще основат фондация „ Костя Копейкин “. „ Фокусът ни ще е да подкрепяме даровити деца в областта на литературата и изкуствата, а финансирането на фондацията ще идва както от дарения, по този начин и от [това, че] постоянно против нас има клюки и неистини. Съответно се постанова да водим каузи за клюка “, сподели пред Би Ти Ви Николов.

Във вторник водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов разгласява статус, в който споделя, че фондацията е кръстена на воин на Гогол от „ Мъртви души “.

Костадинов прави личен прочит на описа „ Повест за капитан Копейкин “ от романа. Той се обръща към „ психодесните маргинални елементи от нашето общество “, за които има съмнения, че не са чели книгата, нито пък са чували името на писателя. Казва, че тази част от обществото е „ известна със своята тежка и многопластова функционална неначетеност “. В този подтекст Костадинов написа, че ще опише " една история особено за [тези хора] ". Следва личният му прочит на творбата на Гогол „ Повест за капитан Копейкин “, в който има най-малко три неточни изказвания.
Четене с схващане
Костадинов написа, че в книгата " Мъртви души ", наред с доста други герои, се споделя „ за един капитан от съветската войска, останал неработоспособен след войната на Русия с Наполеон. Тъй като след войната е пренебрегнат на произвола на ориста от бездушните съветски служители, той събира тайфа разбойници към себе си и стартира да граби пари от богатите помешчици, с цел да ги раздава на бедните хора “.

Преразказът на Костадинов е правилен единствено в първата си част. В „ Мъртви души “ има воин, капитан от съветската войска, който е неработоспособен от войната, без опция за прехранване. Нататък следва значителната разлика.

В не се споделя за това по какъв начин капитан Копейкин събира тайфа, с цел да „ граби пари от богатите “, а за инвалидизиран човек, който не може да работи, тъй като няма крайник и ръка, и чака " монаршеска благосклонност " в Петербург. Повестта приключва с появяването на „ тайфа разбойници “ и със слуха, че главатарят на тази тайфа може да е „ не някой различен, а… “. Веднага след многоточието идва репликата: „ [за] капитан Копейкин ти самичък сподели, [че] бил без ръка и крайник “.

В този смисъл изказванието на Костадин Костадинов, че това е „ съветският Робин Худ “ е неопределено, тъй като Копейкин не атакува богати, с цел да дава парите им на небогати, а е човек, който търси благосклонност от властимащите.

Следващото изказване на Костадинов е, че „ името на този книжовен воин е капитан Костя Копейкин “. Това не е правилно. Никъде в книгата не се загатва първото име на героя. Той се появява и съществува единствено като „ капитан Копейкин “. Поне съгласно написаното от Гогол.

Според Костадинов капитан Копейкин е позитивен воин. Това негово изказване не е ново. Той сподели същото и след, когато се в облика на Копейкин. Но изказванието, че капитан Копейкин от „ Мъртви души “ е позитивен е. Първо, той се появява само в тази глава, която няма връзка с общото изложение. Второ, Гогол разказва един беззащитен човек, който търси благосклонност.

Костадинов изяснява регистрацията на комерсиалната марка по Гогол като част от " общоприетата процедура по регистрацията " на фондацията.
Бански гащета, перуки, щраусови пера
Заявлението за регистрация на комерсиалната марка " Костя Копейкин " е подадено по Закона за марките и географските означения. Той споделя, че марката е знак, който е кадърен да отличава стоките или услугите на едно лице от тези на други лица. " Регистрацията на марка допуска някаква форма на комерсиална активност, най-често отнасяща се до производството или предлагането на избрани типове артикули или услуги ", сподели за Свободна Европа Георги Калинов , юрист и представител по търговски марки пред Патентното ведомство.

Според Калинов практиката за регистрация като " (търговски) марки, било на имена на политически субекти, било на други понятия, придобили своята известност в границите на политическия живот, най-малкото буди известно неразбиране ".

Така е при марката " Костя Копейкин ", където са посочени класове на отбрана под тази марка на артикули като бански гащета, перуки, щраусови пера, пластични обвивки за амбалаж, пластмаси за моделиране, само че също и циркови представления и шоупродукции.

" По-пикантен е въпросът каква ли би могла да бъде мотивацията зад заявяването на такава марка, да вземем за пример, за услугите „ търговски посреднически услуги ” или, още по-щекотливо звучащите в подтекста, „ посреднически услуги за свързване на евентуални вложители с бизнесмени, нуждаещи се от финансиране ”, или пък „ бизнес посреднически услуги за свързване на разнообразни експерти с клиенти ”, сподели Георги Калинов.

Право на заявителя е да избере и означи обсега на предпазените артикули и услуги. Логиката е, че по този метод заявителят отличава личната си активност от тази на съперника си. " В случая може да провокира горчиви размисли и любознанието кого ли заявителят възприема като съперник на пазара на „ услугите ” си ", разяснява юрист Калинов.

Марката " Костя Копейкин " разгласи още и това, че ще връчва и " годишен приз за продажна публицистика ". Журналистите са обект на внимание на Костадинов за следващ път. Това е продължение на линията на опълчване, която водачът на „ Възраждане “ стартира три дни след изборите. Тогава той се опита от конференция, тъй като са му неуместни.

Събитията, свързани с Костадинов, идват на фона на откритието, че той се радва на медиен комфорт. той е бил водачът с най-вече ефирно време в малките екрани. По време на акциите за изборите от юли и ноември 2021 година той е бил на второ място по екранно наличие.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР