Търговска война между Съединените щати и останалите страни, заради наложените

...
Търговска война между Съединените щати и останалите страни, заради наложените
Коментари Харесай

Канада налага наказателни мита на стоки от САЩ


Търговска война сред Съединените щати и останалите страни, поради наложените мита на вносните алуминий и стомана, стартира – първа с контрамерки отвърна Канада.

Страната разгласи, че постанова наказателни мита на стойност 12,8 милиарда щатски $ върху вноса на редица артикули от Съединените щати в отговор на оповестеното през вчерашния ден решение на Белия дом да обложат с 25% мито вноса на стомана и с 10% вноса на алуминий от Канада, Мексико и Европейски Съюз, считано от през днешния ден.

Канадските мита влизат в действие също от през днешния ден и ще останат, до момента в който Щатите не анулират техните.

За ответни ограничения се закани и ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, който назова американските мита " чист и прям протекционизъм”, а френският президент Еманюел Макрон ги дефинира като " противозаконни и погрешни”.

Париж и Берлин излязоха с обща декларация, в която поддържаха препоръчаните от Европейски Съюз контрамерки и обявиха, че ще работят в тясно съдействие за тяхното използване.

Мексиканското държавно управление разгласи, че ще вкара реципрочни ограничения за разнообразни артикули, измежду които са някои типове стомана, плодове и сирена, разгласи в официално съобщение министерството на стопанската система. Тези ограничения ще останат в действие, до момента в който американското държавно управление не отстрани наложените мита, се прецизира в официалното съобщение.

Намерението на Вашингтон за въвеждането на митата бе оповестено по-рано тази година като част от ограниченията на Съединени американски щати против Китай, чийто евтини метали наводняват международните пазари.

Съединени американски щати дадоха пролонгация за съдружниците си от Европейски Съюз, Канада и Мексико, поставяйки период до 1 юни да се проведат договаряния и да се реализиран по-широки отстъпки като понижаване на европейските мита за колите. Администрацията на Тръмп обаче съобщи в четвъртък, последния ден на месец май, че е изгубила самообладание и вкарва митата.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР