Търговията с криптовалути, извършвана в рубли на борсите, продължава да

...
Търговията с криптовалути, извършвана в рубли на борсите, продължава да
Коментари Харесай

Търговията с криптовалута в рубли намалява

Търговията с криптовалути, осъществявана в рубли на тържищата, продължава да понижава, до момента в който регулаторите са безапелационни, че цифровите активи се употребяват от руснаците за отбягване на наказания.

Към 18 март размерът на търговията с криптовалути в рубли е намалял с повече от половина от неотдавнашния пик от към 70 милиона $ на 7 март, съгласно данни на блокчейн аналитичната компания Chainalysis. При към 7,4 милиона $ размерът на търговия с рубли се брои единствено като част от размера в международен мащаб. Дневният общ размер на биткойн е приблизително сред 20 милиарда и 40 милиарда $, написа Bloomberg. 

Председателят на Европейската централна банка Кристин Лагард разяснява, че има признаци, показващи, че руснаците се пробват да заобиколят глобите, като употребяват криптовалути. Лагард не даде съответни образци.

Данните демонстрират единствено евентуални крипто действия, осъществявани от съветски вложители на крипто тържища, сподели Мадлен Кенеди, старши шеф по връзките на Chainalysis. Той не включва всички транзакции, осъществени в блокчейн.

Данните, предоставени от компанията за крипто данни Kaiko, също демонстрират, че деноминираните в рубли Tether, най-популярната двойка за търговия с рубли, понижават от пика от 7 март от към 38 милиона $. Фирмата също по този начин означи, че има единствено три световни крипто тържища, Binance, Yobit и LocalBitcoins, които оферират деноминирани в рубли двойки за крипто търговия.

Крипто криминалистичната компания Elliptic съобщи, че е разкрила цифров портфейл, който може да е обвързван със глобени съветски чиновници и олигарси, и е предала информацията на управляващите. Съоснователят на компанията разяснява, че криптовалутата не е в положение да улесни на глобени юридически лица или физически лица каквото и да било огромно укриване.  

Повече  може на намерите в графа Технологии.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР