Тарантули и игуани са сред най-търсените у нас, заедно с

...
Тарантули и игуани са сред най-търсените у нас, заедно с
Коментари Харесай

Ново проучване разкрива най-предпочитаните домашни любимци в България и тенденциите по света

Тарантули и игуани са измежду най-търсените у нас, дружно с кучета, котки и папагали. Търсене има даже за крокодил

 
-->
Игуаните и тарантулите са измежду най-търсените домашни животни у нас, въпреки и да отстъпват на всеобщите любимци – кучетата и котките. Това излиза наяве от ново изследване на екипа на, което разкрива желаните домашни любимци в България и трендове по света. Данните са събрани и оценени посредством онлайн инструмента Гугъл " Keyword Planner ", обхващайки интервала 25.07.2022 година до 25.07.2023 година.

Предпочитаните домашни любимци в България

Водещи в проучването са кучетата, които генерират забележителен интерес измежду българските онлайн консуматори. Фразата " храна за кучета " генерира към 2400 търсения на месец, до момента в който " кучешка храна " събира към 1000 търсения месечно. В допълнение, " гранули за кучета " (590 търсения), " барф храна за кучета " (320 търсения) и " консерви за кучета " (210 търсения) също притеглят интереса на стопаните. При кучетата се следи също и забележителен интерес към " хипоалергенна храна за кучета " и " храна за кастрирани кучета " със 170 търсения, което отразява трендовете в храненето на домашните любимци.

Втората позиция измежду най-предпочитаните у нас домашни любимци заемат котките. Фразата " храна за котки " генерира приблизително 880 търсения на месец, а " котешка храна " събира към 480 търсения. Интересът към " храна за кастрирани котки " е подобен с този на кучетата. Зайчетата и хамстерите заемат първа позиция в категорията " гризачи ". Търсенията по " храна за хамстери " са към 50 на месец, до момента в който " храна за зайци " и " храна за зайчета " набират надлежно 170 и 40 търсения месечно.

В региона на домашните птици, папагалите са най-предпочитаните. Фразите " храна за папагали " и " храни за папагали " имат по 260 търсения на месец. Вълнистите папагали са измежду най-популярните, с търсения към 90 на месец, а за " вълнисти папагали " - към 1300. Търсенето на " храна за канарчета " е също към 90 на месец. Рибите са желани домашни любимци за мнозина българи, като фразата " храна за рибки " генерира към 170 търсения на месец, равни с гризачите. Допълнително, " храна за златни рибки " и " храна за риби " набират надлежно 40 и 90 търсения на месец.

Като цяло кучетата имат общо над 22 000 търсения на месец в българския интернет, при котките този индикатор е 14 800, а при папагалите – 9900 търсения на месец. Следват рибките (8100), гризачите (320), зайчетата (2400) и хамстерите (720). Любопитно е, че измежду най-търсените домашни животни от българските консуматори са също тарантулата (с 1600 месечни търсения), игуаната (1300), а запитвания има даже за крокодил - 70 търсения месечно по израза „ крокодил цена “, който недвусмислено демонстрира предпочитание за покупка на такова животно.

Пълната статистика за България е налична на адрес:



Най-популярните домашни любимци по света

Статистиките на Американската асоциация за артикули за домашни любимци се приближава като трендове до изследването на българския екип.

Най-популярните домашни любимци в Съединени американски щати са:

Кучета (65,1 милиона домакинства)

Котки (46,5 милиона домакинства)

Сладководни риби (11,1 милиона домакинства)

Малки животни като хамстери, джербили, зайци, морски свинчета, чинчили, мишки и порове (6,7 милиона домакинства)

Тази статистика дава значим ориентир за желанията на хората по отношение на домашните любимци както в България, по този начин и по света.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР