Танцова формация Партньори“ се завърна от едно от най-колоритните и

...
Танцова формация Партньори“ се завърна от едно от най-колоритните и
Коментари Харесай

ТФ Партньори се завърна от вълнуващо и успешно турне в Маракеш

Танцова групировка „ Партньори “ се завърна от едно от най-колоритните и сполучливите си турнета!

" Изключително предизвикателно, отговорно и вълнуващо бе присъединяване ни в петото издание на Световни дни на фолклора – Маракеш, Мароко, 2023.
Групата ни получи специфична покана от шефа на фестивала, след впечатлителното ни показване в Прага това лято.
Нашите танцьори оправдаха доверието и под майсторското управление на младия си хореограф – Тони Кенов, приготвиха доста добра стратегия, представяща България и обичайния фолклор, като заложиха на танци от пиринска и шопска етнографски области, и на пъстрите обичайни костюми.
Чест и наслаждение бе да представим България и Кюстендил на най-големия фестивал в Африка, където сценитe споделиха над 800 актьори от повече от 30 страни от всички континенти, а феновете на всеки концерт надхвърляха 3000! Трудно можем да опишем с думи това необикновено преживяване.
Плакет, грамота и доста похвали за отличното показване получихме персонално от кмета на Маракеш – Фатима Езарра Ел Мансури и от Директора на фестивала Юсеф Хасани!
Имахме опция да посетим обичайни за Мароко места, да се срещнем с обичайни майстори и занаяти, да проследим пътя на аргановото масло от началото до края, да се насладим на живописни гледки и екзотични аромати, да вкусим локалните специалитети и да усетим любовта на нашите домакини.
Бяхме поканени да представим нашата просвета в редица културни центрове, като най-емоционална и запаметяваща се бе срещата с деца, лишени от наставнически грижи. Среща, която провокира доста страсти за децата, само че най-много за нас самите. Това бе най-искрената и вълнуваща обич, която споделихме. Удоволствие бе да поддържаме връзка и танцуваме с децата от центъра!
Концепцията на целия конгрес бе да покаже взаимност и поддръжка към локалното население, което наскоро претърпя незапомнено земетресение и даде доста жертви.
Благодарни сме за поканата и опцията да споделим тази страст и да представим нашия фолклор на този забележителен конгрес. Още по-щастливи сме от опцията да поддържаме връзка и обменим опит с групи от целия свят – Австрия, Франция, Ирландия, Испания, Полша, Индонезия, Германия, Швейцария, Мароко, Армения, Камерун, Конго, Сенегал, Нова Зеландия и доста други.
Благодарим на нашия хореограф Тони Кенов и на всички танцьори от групировката за положените старания и съвършеното показване! Благодарим на всички, които помогнаха с организацията по осъществяване на турнето! Предстоят още доста пътувания, само че в този момент ни чака работа!
И да напомним, че всички, които желаят да станат част от фамилията на „ Партньори “ са добре пристигнали в начинаещата ни група, която започва в понеделник 6 ноември от 17,00 часа за деца /6-14 години/ и 18,00 часа за пораснали /15-70+ години/, в залата за танци на Общински спектакъл Кюстендил.4, обявиха от Партньори.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР