Танг Шаолонг, фермер от Джининг, намерил портфейл, съдържащ 20 000

...
Танг Шаолонг, фермер от Джининг, намерил портфейл, съдържащ 20 000
Коментари Харесай

Той върнал портфейла, макар да не му стигали пари за операция на сина му. И бил възнаграден!!

Танг Шаолонг, фермер от Джининг, намерил портфейл, съдържащ 20 000 юана (около 3800 лв) в брой. Той го върнал на притежателя, макар че обезверено се нуждаел от пари за интервенция на двегодишния си наследник, оповестява South China Morning Post.

Танг завел дребния си наследник в болница в Джинан, провинция Шандонг. Момчето било диагностицирано с хемофагоцитен синдром, чието лекуване коствало на татко му 200 хиляди юана. Заради тези пари Танг взел назаем 120 хиляди юана от родственици.

Болестта прогресирала и лекарите споделили, че е нужна трансплантация на костен мозък. Въпреки че бащата бил подобаващ за донор, той трябвало да заплати 400 хиляди юана за интервенцията – пари, които обезвереният татко нямал.

Находката

В петък, 22 март, Тан излязъл от болничното заведение, с цел да купи храна за сина си. На пътя той видял нечий загубен портфейл, в който имало 20 хиляди юана в брой, банкови карти, визитки и шофьорска брошура.

Изкушението било огромно.

„ Честно казано, като видях толкоз доста пари, се зарадвах доста “, споделя Тан. „ Мислех, че Бог ми оказва помощ, знаейки, че нуждая се от пари, с цел да спася детето си. “

При по-нататъшен размисъл обаче мъжът си помислил, че парите са открити покрай болничното заведение. Може би са имали за цел да спасят някой различен.

Използвайки визитната картичка от портфейла, Танг намерил притежателя й, който се оказал фермерът Динг Илонг. Той върнал портфейла на Дийн, само че отказал да вземе препоръчаната му премия.

„ Ако това беше моята заплата за упорита работа, щях да я взема “, сподели той. „ Но преди малко бях намерил нещо на някой различен и го върнах. “ Нямах право на премията “.

Мъжете почнали да поддържат връзка в обществените мрежи и тогава Дийн научил, че Тан има потребност от пари за интервенцията на сина си.

Фермерът споделил, че няма доста пари, само че има 200 тона ряпа в склада си, които би трябвало да бъдат продадени до май. И той предложил на Тану да работят дружно, с цел да търсят купувачи на ряпа и да употребяват парите, с цел да създадат интервенцията на момчето.

„ Реших да даря ряпата на Танг Шаолонг. Можем да я продадем дружно, с цел да съберем пари за момчето “, споделя фермерът Дийн.

Тази история се появила в локалните медии в неделя, а до вторник цялата ряпа била продадена.

Фермерите получили 500 хиляди юана, които били задоволително за заплащане на интервенцията.

Така бащата бил заплатен за положителното си дело и съумял да избави детето си.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР