Тамяновото дърво (Boswellia sacra) или Босвелията, както е известно още,

...
Тамяновото дърво (Boswellia sacra) или Босвелията, както е известно още,
Коментари Харесай

Тамянът е „Божествени сълзи“, които имат мощни лечебни свойства

Тамяновото дърво (Boswellia sacra) или Босвелията, както е известно още, има мощни лечебни свойства. Заради обезболяващото и противовъзпалително деяние, тамянът се употребява в медицината за лекуване на артрит, астма, камъни в бъбреците, язва, колит, а съгласно редица теории сполучливо се оправя и с раковите кафези. Освен това той е доста мощен антидепресант и оказва помощ за справяне със мощен стрес и нерешителност. Използва се освен в медицината, а също и в ароматерапията, а успокояващият му резултат оказва помощ на хората, страдащи от бодърствуване.

Рецепти с тамян – мощ без аналог:

При заболели и възпалени бъбреци:

На водна баня би трябвало да разтопите 25 гр пчелен восък, 25 гр бял тамян, 100 гр зехтин и 40 гр здравна дъвка. Изчакайте сместа да изстине добре и с нея оформете топчета. Те би трябвало да са огромни колкото царевични зърна. Ежедневно 3 пъти в деня изяждайте по едно топче, 30 минути преди консумация на храна. Лечението продължава, до момента в който всички топчета бъдат изядени.

Лек при шипове:

Снадете се с 2 пакетчета бял тамян. Счукайте ги на ситно и залейте 2 супени лъжици първокласен ябълков оцет. Лечебната примес се изсипва върху вълнен плат и се слага върху ошипената зона. Трябва да останете с компреса в границите на цялата нощ.

При плексит:

Отново ще ви е нужен бял тамян. Вземете 5 или 6 зърна от него, стрийте ги и ги пуснете в чаена чаша с домакински пчелен мед. Процедурата се прави директно преди лягане. Намажете болното място от тялото с чудодейното лекарство и прекарайте с него цялата вечер. На сутринта премахнете. Курсът на лекуване продължава до усъвършенстване в положението на пациентите по време на потребление на тамян. Установено е при редица изследвания, че скъпата смола лекува най-различни заболявания. Възползвайте се и вие от нея.

 

zarata.info

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР